Καφές κι εγκυμοσύνη: αλήθειες και ψέματα

002

Είναι γεγονός ότι η εγκυμοσύνη αλλάζει ριζικά τη ζωή μιας γυναίκας. Το ίδιο συμβαίνει και για πολλές από τις αγαπημένες καθημερινές συνήθειές της. Μία από αυτές αφορά και την κατανάλωση καφέ, για την οποία κάθε μελλοντική μητέρα γίνεται αποδέκτης διφορούμενων απόψεων.

Δεδομένου ότι η διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ιδιαιτέρως σημαντική τόσο για την γυναίκα, όσο και για το έμβρυο, συχνά δημιουργούνται διλήμματα σχετικά με τα επιτρεπόμενα τρόφιμα και ροφήματα. Πολλές μέλλουσες μανούλες αναρωτιούνται αν μπορούν να συνεχίσουν να πίνουν καφέ κατά την περίοδο αυτή και σε τί ποσότητα, χωρίς αυτό να έχει επιπτώσεις στο έμβρυο.

Τι ισχύει όμως πραγματικά;

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Ναι, ο καφές επιτρέπεται στην εγκυμοσύνη. Μπορεί να ακούσατε ότι το αγαπημένο σας ρόφημα είναι κάτι, που πρέπει να αποφεύγετε πλήρως, αλλά αυτό δεν ισχύει. Κάτι που πρέπει να έχετε παρ’ όλα αυτά υπ’ όψιν είναι η ποσότητα καφεΐνης, που καταναλώνετε καθημερινά, είτε αυτή περιέχεται στον καφέ, είτε σε άλλα ροφήματα.

Για να μιλάμε και με επίσημα νούμερα, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) η κατανάλωση έως και 200mg καφεΐνης ανά ημέρα θεωρείται απόλυτα ασφαλής για τη μέλλουσα μητέρα και το μωρό της.

Τα διαφορετικά είδη καφέ, όπως είναι φυσικό, περιέχουν διαφορετική ποσότητα καφεΐνης. Επί παραδείγματι, ο καφές με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε καφεΐνη (115-175mg) είναι ο καφές φίλτρου ενώ, αν και δυνατός στην γεύση, ο espresso έχει την χαμηλότερη περιεκτικότητα, με μόλις 20-40mg ανά φλιτζάνι.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα ανωτέρω, μπορείτε να προσαρμόσετε αναλόγως και την καθημερινή κατανάλωσή σας σε καφέ. Σε περίπτωση που θέλετε, ωστόσο, να νιώθετε μεγαλύτερη ασφάλεια, μπορείτε να επιλέγετε ντεκαφεϊνέ καφέδες, έχοντας βέβαια πάντα στο μυαλό σας ότι η διαδικασία αφαίρεσης της καφεΐνης, δεν συνεπάγεται την παντελή έλλειψή της από το ρόφημά σας, αν και σε πολύ μικρή ποσότητα.

Συνεπώς, καμία εγκυμονούσα δεν χρειάζεται να θυσιάσει το αγαπημένο της ρόφημα, ούτε όμως και την απόλαυση μιας καλής βόλτας. Το ιδανικό είναι να τα συνδυάσει και τα δύο. Στο KUDU Coffee Shop θα βρείτε, εκτός από ποικιλία προϊόντων για τις ανάγκες σας, και ενημερωμένους baristas, που μπορούν να σας φτιάξουν το αγαπημένο σας ρόφημα ανά πάσα στιγμή.

Σας προτείνουμε:

DECAF 100% ARABICA

COSTA RICA SANTA MARIA DE DOTA

KUDU NEWSLETTER

Subscribe to our mailing list. Stay tuned with special offers and exclusive news!