Ζυγαριά: το απαραίτητο εργαλείο για να φτιάξεις σωστό καφέ.

kudu_zigaria

Το ζύγισμα του καφέ θεωρείται το ίδιο σημαντικό για την παρασκευή ενός espresso όπως η διαδικασία εκχύλισής του. Σκέψου πόσο τέλειο καφέ θα ετοιμάσεις αν μπορέσεις να συνδυάσεις τέλεια αυτά τα δύο. Κάθε φορά που θα φτιάχνεις καφέ θα πρέπει να τον ζυγίζεις πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία παρασκευής του. Αν και δεν υπάρχει μυστική συνταγή, η συνηθέστερη αναλογία καφέ και νερού για τον καφέ φίλτρου είναι τα 6 γραμμάρια καφέ για κάθε 100 ml νερό. Η σωστή δοσολογία του καφέ πρέπει να είναι πάντα ακριβής. Για τον λόγο αυτό η χρήση ψηφιακής ζυγαριάς είναι απαραίτητη. Πρέπει να μετράς την ποσότητα του καφέ που αλέθεις για να μπορείς να έχεις τον έλεγχο όλης της διαδικασίας.

Εμείς ξεχωρίσαμε τέσσερις επιλογές για τις ζυγαριές, που θα σου φανούν χρήσιμες και σου τις παρουσιάζουμε. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να διαλέξεις!

  1. Η εξελιγμένη ζυγαριά Coffee GearΗ ζυγαριά αυτή διαθέτει μεγάλη πλατφόρμα ζύγισης διαστάσεων 10cm x 10cm ενώ η φωτιζόμενη οθόνη της είναι μεγάλη και ευανάγνωστη. Η θήκη της μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για προστασία κατά τη χρήση.
  2. Η μικρού μεγέθους Envy Digital Dose Weigh Scale. Πρόκειται μια ζυγαριά ακριβείας μικρού μεγέθους κατάλληλη για πολλαπλές χρήσεις.
  3. Η ζυγαριά ακριβείαςΑυτή η ζυγαριά διαθέτει και χρονόμετρο το οποίο σε διευκολύνει στην παρασκευή του καφέ ενώ οι ενδείξεις μέτρησης αλλάζουν ανάλογα με το βάρος.
  4. Η ζυγαριά «το δεξί χέρι του barista»Αυτή η ζυγαριά είναι ειδικά σχεδιασμένη λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες ενός barista. Εάν θέλεις να φτιάξεις έναν σωστό καφέ φίλτρου, τότε χρειάζεσαι σταθερή επανάληψη και ακρίβεια στη μέτρηση. Γνωρίζοντας την ακριβή ποσότητα καφέ, τον χρόνο εκχύλισης και την ποσότητα του νερού που υπάρχει στο ρόφημά σου, φτιάχνει το τέλειο καφέ φίλτρου κάθε φορά. Επιπλέον, η ζυγαριά είναι αδιάβροχη! Εάν βραχεί, θα συνεχίσει να λειτουργεί καθώς η My Weigh Barista είναι σχεδιασμένη για να αντέχει στις δυσκολότερες εργασιακές συνθήκες.

Καλή απόλαυση!

KUDU NEWSLETTER

Subscribe to our mailing list. Stay tuned with special offers and exclusive news!