Ζεστή μέρα, ζεστός καφές;

kudu_blogpost_zesto

Πριν πεις «όχι» δοκίμασε το, κάνει καλό!

Λίγο η ώρα που πάει μπροστά, λίγο η μέρα που μεγαλώνει αλλά και ο χειμώνας που αρχίζει να μοιάζει μακρινή ανάμνηση, δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε «αντίο» στο ζεστό ρόφημά τους και κάνουν τη μετάβασή τους σε ένα κρύο, δροσερό με μπόλικο πάγο καφέ. Μπορεί μια ηλιόλουστη μέρα να θέλει τον κρύο της καφέ, εν τούτοις οι επιστήμονες προτείνουν να πίνουμε ζεστό καφέ και το καλοκαίρι.

· Ζεστός καφές για δροσιά

Ο ζεστός καφές είναι το κλειδί για να αισθάνεσαι δροσιά! Όσο περίεργο και αν σου ακούγεται είναι η αλήθεια. Σύμφωνα με τους ερευνητές η κατανάλωση ζεστών ποτών, λειτουργεί σαν το φαινόμενο της σάουνας. Το ζεστό ρόφημα θα σε κάνει να ιδρώσεις. Ο ίδρωτας που εξατμίζεται από το δέρμα σου αφαιρώντας την υπερβολική θερμότητα θα δημιουργήσει ένα πέπλο “δροσιάς”.

· Ώθηση στο οργανισμό σου

Οι περισσότεροι ζεστοί καφέδες έχουν παραπάνω δόση καφεΐνης από τους ίδιους καφέδες όταν είναι παγωμένοι, λένε οι ειδικοί. Σε αυτό οφείλεται και το γεγονός πως ο πάγος λιώνει και ο καφές γίνεται πιο αραιός.

Για αυτό και εμείς αγαπάμε τον καφέ. Γιατί για κάθε τύπο ανθρώπου εκεί έξω υπάρχει και ο ανάλογος καφές! Κρύος ή ζεστός, με ζάχαρή ή σκέτος σημασία έχει πως ο καφές είναι μια απόλαυση όπως και αν επιλέξεις να τον πιεις. Και πάνω από όλα το μόνο που έχει σημασία είναι το αίσθημα χαρά που έρχεται με την πρώτη γουλιά!

Υ.Γ: Κάνε μια δοκιμή να παραγγείλεις ένα ζεστό καφεδάκι μια ζεστή μέρα και θα μας θυμηθείς!

KUDU NEWSLETTER

Subscribe to our mailing list. Stay tuned with special offers and exclusive news!