Τι είναι το χαρμάνι καφέ; #kudupedia

Kudu

Η λέξη χαρμάνι και η λέξη ποικιλία ακούγονται πολύ συχνά, αυτό όμως δεν σημαίνει πως όλοι γνωρίζουν ακριβώς τι είναι το κάθε ένα.

Με τον όρο ποικιλία καφέ εννοούμε την καλλιέργεια ενός συγκεκριμένου είδους καφέ με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που αφορούν τη γεύση, το άρωμα, την επίγευση, το σώμα ή τη γλυκύτητά του.

Με τον όρο χαρμάνι καφέδων εννοούμε το συνδυασμό διαφορετικών ποικιλιών, ειδών ή χωρών καφέ, αλλά μπορεί να είναι και ο συνδυασμός όλων των παραπάνω μαζί. Αναμιγνύοντας έτσι διαφορετικές προσωπικότητες δημιουργείς έναν ταιριαστό συνδυασμό, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλεις να δώσεις.

Ο Roaster επομένως πρέπει να γνωρίζει και την παραμικρή λεπτομέρεια των χαρακτηριστικών των ποικιλιών για να αποδώσει ένα τέλειο χαρμάνι.

Δες για παράδειγμα τον The Grail…

Όταν η φρεσκάδα του καφέ της Κολομβίας συναντά τον πλούσιο σε γεύση και αρώματα καφέ της Αιθιοπίας, συνδυάζεται με τη ζωηράδα της Κένυας και ολοκληρώνεται με τον ξεχωριστό παναμέζικο καφέ, τότε προκύπτει αυτό το μοναδικό αποτέλεσμα!

Το γευστικό του προφίλ χαρακτηρίζεται από άρωμα εσπεριδοειδών, grapefruit και σοκολάτα γάλακτος. Συνδυάζεται με τη ζωηρότητα του μελιού και του μαύρου τσαγιού για να σου χαρίσει την απόλαυση ενός ισορροπημένου φλιτζανιού, με έντονο σώμα, ισχυρή επίγευση και γλυκύτητα.
Έτσι φτιάχνεται ένα χαρμάνι που απευθύνεται σε εσένα που δεν συμβιβάζεσαι με τίποτα λιγότερο, από την ποιότητα!

KUDU NEWSLETTER

Subscribe to our mailing list. Stay tuned with special offers and exclusive news!