Workshops by Kudu | September 2016 |Cupping – Brewing – Barista – Latte Art

workshops-post-08

 

Cupping Workshop | 16 Σεπτεμβρίου 2016 | (5 ώρες – Group 5 ατόμων)

Το cupping, επιχειρεί να αξιολογήσει τις πτυχές του καφέ που επηρεάζουν τις αισθήσεις μας!
Η υφή του, η αίσθηση στο στόμα, η γλυκύτητα, η οξύτητα, το άρωμα και φυσικά η επίγευση. Πώς οι κόκκοι καφέ ενσαρκώνουν αποκαλυπτικά τις γεύσεις από την περιοχή όπου έχει καλλιεργηθεί;
Όλες οι απαντήσεις στα Workshops by Kudu, όπου οι baristi θα εξερευνήσουν τις βασικές δομές του Cupping:
Αξιολόγηση των δειγμάτων καφέ.
Φυσιολογία των αισθήσεων.
Αξιολόγηση της οσφρητικής ικανότητας.
Αξιολόγηση της γευστικής ικανότητάς.
Διαδικασία αξιολόγησης καφέδων.
Τα πάντα για το Cupping σε 5ώρες workshop, by Kudu!

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα γίνει δικό σου και ένα Rattleware Cupping Spoon

 

Barista Workshop | 26-28 Σεπτεμβρίου 2016 | (18 ώρες – Group 5 ατόμων)

Η αποστολή του barista είναι να δαμάσει και τελικά να αναδείξει τα υπέροχα αρώματα μέσα από τον φρεσκοψημένο κόκκο. Για να επιτύχει τον σκοπό του, πρέπει να χρησιμοποιήσει όλες τις γνώσεις του! Ξεκινώντας από την βοτανολογία, την χημεία και την μοριακή γαστρονομία και φτάνοντας στην τέχνη που αναπτύσσεται και χρησιμοποιείται κατά το καβούρντισμα αλλά και την παρασκευή του κάθε ροφήματος πίσω από το μπαρ, ο barista είναι αυτός που ξέρει πως να παγιδεύσει τη μαγεία του καφέ μέσα στο φλιτζάνι.
Οι βασικές δομές του Barista Workshop είναι:
Ιστορία του καφέ.
Ανατομία του καρπού.
Ποικιλίες καφέ.
Τρόποι επεξεργασίας.
Μέθοδοι καβουρντίσματος.
Εκχυλίσεις espresso.
Παράγοντες που επηρεάζουν τον εσπρέσσο και τρόποι αντιμετώπισης.
Άλεσμα και μύλοι αλέσεως.
Καθαρισμός μηχανής Espresso.
Μέθοδοι παρασκευής καφέ φίλτρου.
Cupping (γευσιγνωσία).
Όλα αυτά σε workshops συνολικής διάρκειας 18 ωρών!

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα γίνει δικό σου ένα Tall Ball Maple Tamper (RB Logo)

 

Brewing Workshop | 29-30 Σεπτεμβρίου 2016 | (5 ώρες – Group 5 ατόμων)
Το “Brewing Workshop” είναι η βασική εκπαίδευση των Βaristi σε ότι αφορά την έννοια του “Brewing & Grinding” δηλαδή στο άλεσμα για όλες τις μεθόδους παρασκευής καφέ και στην μέθοδο παρασκευής καφέ φίλτρου σε ένα βασικό επίπεδο γνώσεων.
Οι βασικές δομές του Brewing Workshop είναι:
Η σπουδαιότητα της άλεσης.
Μύλοι άλεσης καφέ.
Ποικιλίες καφέ.
Μέθοδοι απόσταξης.
Cold Brew.
Παράγοντες που επηρεάζουν την εκχύλιση.
Νερό και η σπουδαιότητά του.
Το πρακτικό μέρος περιλαμβάνει γευστική δοκιμασία καφέδων φίλτρου (specialty coffees), παρασκευασμένους με τον ίδιο καφέ σε διαφορετικούς βαθμούς άλεσης και δοσολογίες.
Τα πάντα για το Brewing σε 5 ώρες!

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα γίνει δικό σου ένα πακέτο Brewer Coffee Kit

 

Latte Art Workshop| 20 – 21 Οκτωβρίου 2016 | (12 ώρες – Group 6 ατόμων)

Η τέχνη που θα απογειώσει τον καφέ σου!
Οι βασικές δομές του σεμιναρίου είναι:
Τι είναι το latte art;
Σύσταση του γάλακτος.
Ο τρόπος του Latte art.
Υλικά και εργαλία για etching.
Συνδυασμός latte art-etching.
Πρακτική εφαρμογή Latte art.
Στο κόστος συμμετοχής περιλαμβάνονται 12 ώρες πρακτικής και θεωρητικής εξάσκησης καθώς και ένα σκέυος παραγωγής καφέ φίλτρου.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα γίνει δική σου Milkypitch γαλατιέρα

 

Δήλωσε συμμετοχή τώρα ΕΔΩ

KUDU NEWSLETTER

Subscribe to our mailing list. Stay tuned with special offers and exclusive news!