Workshops by Kudu | June 2016 | Cupping – Brewing – Barista

13245427_1288289474534236_4021918755144813937_n

Cupping Workshop | 6 Ιουνίου 2016 | (5 ώρες – Group 5 ατόμων)

Το cupping, επιχειρεί να αξιολογήσει τις πτυχές του καφέ που επηρεάζουν τις αισθήσεις μας!

Η υφή του, η αίσθηση στο στόμα, η γλυκύτητα, η οξύτητα, το άρωμα και φυσικά η επίγευση. Πώς οι κόκκοι καφέ ενσαρκώνουν αποκαλυπτικά τις γεύσεις από την περιοχή όπου έχει καλλιεργηθεί;

Όλες οι απαντήσεις στα Workshops by Kudu, όπου οι baristi θα εξερευνήσουν τις βασικές δομές του Cupping:

  • Αξιολόγηση των δειγμάτων καφέ
  • Φυσιολογία των αισθήσεων
  • Αξιολόγηση της οσφρητικής ικανότητας
  • Αξιολόγηση της γευστικής ικανότητάς
  • Διαδικασία αξιολόγησης καφέδων.

Τα πάντα για το Cupping σε 5ώρες workshop, by Kudu!



Barista Workshop | 7-9 Ιουνίου 2016 | (18 ώρες – Group 5 ατόμων)

Η αποστολή του barista είναι να δαμάσει και τελικά να αναδείξει τα υπέροχα αρώματα μέσα από τον φρεσκοψημένο κόκκο. Για να επιτύχει τον σκοπό του, πρέπει να χρησιμοποιήσει όλες τις γνώσεις του! Ξεκινώντας από την βοτανολογία, την χημεία και την μοριακή γαστρονομία και φτάνοντας στην τέχνη που αναπτύσσεται και χρησιμοποιείται κατά το καβούρντισμα αλλά και την παρασκευή του κάθε ροφήματος πίσω από το μπαρ, ο barista είναι αυτός που ξέρει πως να παγιδεύσει τη μαγεία του καφέ μέσα στο φλιτζάνι.

Οι βασικές δομές του Barista Workshop είναι:

  • Ιστορία του καφέ
  • Ανατομία του καρπού
  • Ποικιλίες καφέ
  • Τρόποι επεξεργασίας
  • Μέθοδοι καβουρντίσματος
  • Εκχυλίσεις espresso
  • Παράγοντες που επηρεάζουν τον εσπρέσσο και τρόποι αντιμετώπισης
  • Άλεσμα και μύλοι αλέσεως
  • Καθαρισμός μηχανής Espresso
  • Μέθοδοι παρασκευής καφέ φίλτρου
  • Cupping (γευσιγνωσία)

Όλα αυτά σε workshops συνολικής διάρκειας 18 ωρών!

 

Brewing Workshop | 10 Ιουνίου 2016 | (5 ώρες – Group 5 ατόμων)

Το “Brewing Workshop” είναι η βασική εκπαίδευση των Βaristi σε ότι αφορά την έννοια του “Brewing & Grinding” δηλαδή στο άλεσμα για όλες τις μεθόδους παρασκευής καφέ και στην μέθοδο παρασκευής καφέ φίλτρου σε ένα βασικό επίπεδο γνώσεων.

Οι βασικές δομές του Brewing Workshop είναι:

  • Η σπουδαιότητα της άλεσης
  • Μύλοι άλεσης καφέ
  • Ποικιλίες καφέ
  • Μέθοδοι απόσταξης
  • Cold Brew
  • Παράγοντες που επηρεάζουν την εκχύλιση
  • Νερό και η σπουδαιότητά του

Το πρακτικό μέρος περιλαμβάνει γευστική δοκιμασία καφέδων φίλτρου (specialty coffees), παρασκευασμένους με τον ίδιο καφέ σε διαφορετικούς βαθμούς άλεσης και δοσολογίες

Τα πάντα για το Brewing σε 5 ώρες!

Δηλώστε συμμετοχή τώρα, στο info@kudu.gr και τηλεφωνικά στο 210-2818840!

KUDU NEWSLETTER

Subscribe to our mailing list. Stay tuned with special offers and exclusive news!