Η σημασία της σωστής θερμοκρασίας!

KUDU

Η σωστή θερμοκρασία έχει έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση του τέλειου φλιτζανιού καφέ.

Η Specialty Coffee Association of America υποδεικνύει ως σωστή θερμοκρασία τους 92 με 96 βαθμούς Κελσίου.

Όταν η θερμοκρασία είναι σωστή, το ζεστό νερό έρχεται σε επαφή με τα μόρια του καφέ, απομακρύνοντας τα αέρια στοιχεία διαποτίζοντας τα στερεά. Δίνει λοιπόν στο υγρό που δημιουργείται την ιδανική γεύση που επιδιώκεις.

Αν το νερό είναι πιο ζεστό κινδυνεύεις με υπερεκχύλιση. Αποτέλεσμα; Στον καφέ σου, έχουν εξουδετερωθεί τα οξέα και τα ζάχαρα και είναι εντελώς flat.

Αν το νερό είναι πιο ψυχρό κινδυνεύεις με υποεκχύλιση. Αποτέλεσμα; Το νερό που πέρασε μέσα από το καφέ, δεν απορρόφησε όλα τα θετικά γευστικά και αρωματικά στοιχεία που μπορούσε να δώσει ο καφές, που πλέον είναι περισσότερο πικρός και αραιός.

Η απώλεια θερμοκρασίας συνήθως οφείλεται στην απορρόφηση θερμοκρασίας από τον εξοπλισμό.

Για παράδειγμα, αν σε μία μηχανή του espresso το portafilter δεν διατηρείται θερμό εκεί που το αποθηκεύουμε, είναι πολύ πιθανό να απορροφήσει θερμότητα.

Για αυτό είναι τόσο σημαντικό να “προθερμαίνουμε” τον εξοπλισμό πριν τη χρήση!

KUDU NEWSLETTER

Subscribe to our mailing list. Stay tuned with special offers and exclusive news!