Μπορείς να μαντέψεις τι κοινό έχουν ο Τρότσκι, ο Χίτλερ, ο Στάλιν, ο Φρόιντ και ο Τίτο;

shutterstock_318749114

“Θα χουμε για πάντα τη Βιέννη” θα μπορούσε να πει ο Στάλιν στον Φρόιντ ένα χειμωνιάτικο βράδυ του 1913.

Βρισκόμαστε γύρω στο 1913, στη Βιέννη. Ο Στάλιν καταφθάνει στην πόλη με το ελληνικό ψευδώνυμο “Σταύρος Παπαδόπουλος”. Ο Σίγκμουντ Φρόιντ ασκούσε την ψυχιατρική στην οδό Μπεργκάσε και ήταν ήδη γνωστός στους βιεννέζικους κύκλους. Ο Γιόσιπ Μπρόζ, εργαζόταν σε αυτοβιομηχανία σε ένα προάστιο της Βιέννης και λίγα χρόνια αργότερα θα γινόταν ο ηγέτης της Γιουγκοσλαβίας, γνωστός και ως στρατάρχης Τίτο.

Στις ίδιες συνοικίες ζούσε και ένας 24χρονος που ονειρευόταν να σπουδάσει ζωγραφική στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Βιέννης. Ήταν ο  Αδόλφος Χίτλερ και κατοικούσε σε ένα κτίριο στην οδό Μελντερμανστράσε κοντά στο Δούναβη. Ο δε Τρότσκι ζούσε ήδη κάποια χρόνια στην πόλη και διέδιδε τις ιδέες του αρθρογραφώντας στις τοπικές εφημερίδες αλλά και τα συνέδρια που διοργάνωνε.

Το αγαπημένο στέκι του Σίγκμουντ Φρόυντ ήταν το Καφέ Τσεντράλ όπου πήγαινε για να συναντήσει συναδέλφους του και να παίξει σκάκι. Στο ίδιο καφέ πήγαινε ο Τρότσκι, ο Χίτλερ και ο Βλαντιμίρ Λένιν! Δεν υπάρχει συγκεκριμένη πηγή για το εάν ο Τίτο επισκεπτόταν το ίδιο καφέ ή κάποιο άλλο, αν και δεν είναι καθόλου απίθανο!

Μπορεί να μη γνωρίζουμε εάν όλοι αυτοί συναντήθηκαν κάποια στιγμή τυχαία ή βρέθηκαν σε κάποια κοινή παρέα αλλά το σίγουρο είναι πώς βρίσκονταν στην ίδια πόλη, την ίδια χρονική περίοδο και σύχναζαν στα ίδια καφέ!

 

Για σήμερα προτείνουμε τον απόλυτο καφέ THE GRAIL (SPECIALTY COFFEE BLEND)

που μπορείτε να το προμηθευτείτε εδώ!

Κάθε βδομάδα μοιραζόμαστε μαζί σας μία ιστορία από το μαγικό κόσμο του καφέ! #coffeetales

KUDU NEWSLETTER

Subscribe to our mailing list. Stay tuned with special offers and exclusive news!