Βάλε το παγωμένο τσάι στην καθημερινότητά σου

pagomeno_tsai

Δεν έχει σημασία αν είναι χειμώνας ή καλοκαίρι, το τσάι μπορεί να γίνει η πρώτη επιλογή σου ροφήματος καθώς μπορείς να το πιείς είτε κρύο είτε ζεστό, στο σπίτι, στη δουλειά ή στην παραλία. Οι ευεργετικές ιδιότητες του τσαγιού είναι τέτοιες που δεν πρέπει να παραλείπεις να πιείς ένα ποτήρι τσάι καθημερινά.

Και ορίστε η απόδειξη:

1. Αντιοξειδωτικά

Το τσάι περιέχει αντιοξειδωτικά τα οποία προστατεύουν το σώμα σου και το βοηθούν να κρατηθεί “νέο”. Επί της ουσίας, λειτουργεί ως ασπίδα καθώς, προστατεύει από τις βλάβες που δημιουργεί στο σώμα μας η ρύπανση και οι περιβαλλοντικοί παράγοντες.

2. Σύμμαχος στο αδυνάτισμα

Το τσάι, μπορεί να χαρακτηριστεί ως το “μαγικό” βότανο για την αποτοξίνωση και το αδυνάτισμα. Ειδικά το πράσινο τσάι έχει χαρακτηριστεί ο βασιλιάς της αποτοξίνωσης καθώς βοηθά στο κάψιμο του λίπους γιατί διεγείρει τις καύσεις του οργανισμού. Πρόσθεσε 4 με 5 κούπες την ημέρα και θα δεις αμέσως τη διαφορά.

3. Απώλεια οστικής μάζας

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί και τα αποτελέσματα αυτών, το τσάι μπορεί να αποτρέψει την απώλεια οστικής μάζας. Χάρη στις φαρμακευτικές του ιδιότητες περιέχει περισσότερο ασβέστιο από το γάλα καθώς και σίδηρο και βιταμίνη Α.

4. Λαμπερό χαμόγελο

Σύμφωνα με τους Ιάπωνες ερευνητές το τσάι επηρεάζει το ph του στόματος με αποτέλεσμα να βοηθά στη σωστή υγιεινή της στοματικής κοιλότητας. Μην ξεχνάς πως η καλή υγεία ξεκινά από το στόμα, καθώς χαλασμένα δόντια και προβληματικά ούλα φαίνεται να συμβάλλουν στην εμφάνιση νοσημάτων.

Το μόνο που έχεις να κάνεις για να επωφεληθείς από τις ευεργετικές ιδιότητες του τσαγιού είναι να επιλέξεις την αγαπημένη σου γεύση και να το απολαύσεις ζεστό ή κρύο.

Και αν απορείς πως μπορεί να γίνει το τσάι κρύο σε χρόνο dt είναι απλό. Ετοίμασε το τσάι σου όπως συνηθίζεις, πρόσθεσε παγάκια και έτοιμο.

Καλή σου “παγωμένη” απόλαυση!

KUDU NEWSLETTER

Subscribe to our mailing list. Stay tuned with special offers and exclusive news!