Τρελαίνεσαι για φρεσκαλεσμένο καφέ; Δες τι μπορεί να σου προσφέρει ένας μύλος καφέ.

kudu_02

Δεν είναι λίγες οι φορές που άθελά σου ξεχνάς ανοιχτή τη συσκευασία του καφέ ή τον αφήνεις για πολύ χρόνο αποθηκευμένο; Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο καφές να παίρνει μια περίεργη μυρωδιά, καθώς χάνει τα αρχικά του αρώματα και αλλοιώνεται η γεύση του. Η λύση γι’ αυτό δεν είναι άλλη από την απόκτηση ενός μύλου άλεσης. Με ένα μύλο άλεσης στο σπίτι θα μπορείς να έχεις όποτε το θελήσεις φρεσκοαλεσμένο καφέ. Ο φρεσκοαλεσμένος καφές έχει ως αποτέλεσμα το ρόφημά σου να έχει καλύτερη γεύση. Επιπλέον, όταν μπεις στη διαδικασία να αλέσεις μόνος σου τον καφέ σου, μπορείς να τον αλέσεις σε όποιο βαθμό επιθυμείς.  

Στο εμπόριο υπάρχουν μύλοι χειροκίνητοι και ηλεκτρικοί. Ένας μύλος άλεσης θα σε βοηθήσει να εξοικονομήσεις και χρήματα, καθώς θα μπορείς να ετοιμάζεις τον καφέ σου όπου και αν βρίσκεσαι. Τι καλύτερο από αυτό; 

Το μυστικό για τον τέλειο καφέ είναι να αλέσεις όσο χρειάζεσαι. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαλέξεις ένα μύλο άλεσης.  

Hario Skerton. O ανθεκτικός. Ο λειτουργικός. Ο ευέλικτος. Ο θρυλικός Hario Skerton γνωστός και ως “σκελετός”, έχει γίνει ο πιο δημοφιλής μύλος καφέ τα τελευταία χρόνια. Ο αγαπημένος μύλος των Barista, σου δίνει τον έλεγχο του μεγέθους άλεσης. Ρύθμισέ το σε χοντρή άλεση για κρύα εκχύλιση ή σε πιο ψιλή για espresso με ευκολία.

Hario V60 Ηλεκτρικός. Ο μύλος V60 της Hario μπορεί να αλέθει 3 γραμμάρια το δευτερόλεπτο χωρίς να θερμαίνονται τα μαχαίρια του μύλου, οπότε η γεύση του καφέ δεν επηρεάζεται αρνητικά.   

Εδώ θα βρεις και άλλους μύλους άλεσης.

 

KUDU NEWSLETTER

Subscribe to our mailing list. Stay tuned with special offers and exclusive news!