Τι ρόλο παίζει τελικά μια μηχανή espresso στη γεύση και την ποιότητα του καφέ;

kudu_kafes

O espresso είναι ένα μυστηριώδες ρόφημα που πλέον αποτελεί πρώτη επιλογή αρκετών ανθρώπων και όχι μόνο όσων δηλώνουν coffee lovers. Τα αρώματά του, ο τρόπος παρασκευής του αλλά πάνω από όλα η γεύση του, είναι λίγοι μόνο από τους λόγους που κάποιος θα παραγγείλει να πιει espresso. Όποιο ρόφημα κι αν επιλέξεις να απολαύσεις, ο espresso θα είναι εκεί για να καλύψει κάθε σου επιθυμία και κάθε γευστική σου επιλογή.  

Το βασικό χαρακτηριστικό του espresso όμως είναι πως δεν μιλάμε για τη διαδικασία παραγωγής του και τη χώρα προέλευσής του, αλλά τον τρόπο για να παρασκευαστεί και η όλη ιεροτελεστία γύρω από αυτόν. Ο espresso δεν είναι είδος καφέ. Ο espresso είναι μέθοδος παρασκευής. Για το λόγο αυτό, σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα παίζει η επιλογή της μηχανής espresso.  

Για να παρασκευάσεις έναν σωστό espresso θα πρέπει ο καφές να είναι καλής ποιότητας και φρεσκοαλεσμένος ώστε να αναδειχθούν όλα του τα χαρακτηριστικά. Eπίσης θα πρέπει να τοποθετήσεις τη σωστή ποσότητα καφέ και να κάνεις σωστά το tamping.

Πάνω από όλα όμως θα πρέπει να έχεις μια καλή μηχανή espresso! Άλλωστε μην ξεχνάς ότι ο καλός espresso είναι μια άψογη συνεργασία μεταξύ εσού και της μηχανής σου.  

Για να παρασκευαστεί ένας καλός espresso θα πρέπει να ακολουθηθεί μια σειρά πραγμάτων. Από τον κόκκο, μέχρι την άλεση και την παρασκευή. Τον τελευταίο λόγο όμως, όπως καταλαβαίνεις, τον έχει η μηχανή. Βασικό στοιχείο και πρωταρχικό σε μια μηχανή espresso είναι η σταθερότητα στη θερμοκρασία της. Οποιαδήποτε διακύμανση στη θερμοκρασία της, μπορεί να αλλάξει τη γεύση του καφέ. Εξίσου σημαντικά είναι τα υλικά κατασκευής της. Το κάθε μέρος της μηχανής espresso πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά γιατί το κάθε ένα παίζει το ρόλο του για την παρασκευή του σωστού καφέ.  

Αν ακόμη δεν έχεις βρει τη μηχανή espresso που θα σε βοηθήσει να φτιάξεις τους καλύτερους καφέδες, εμείς σου προτείνουμε την GAGGIA CLASSIC INOX LSB. Πρόκειται για την καφετιέρα που θα φέρει τον τέλειο espresso στο φλιτζάνι σου. Έχει λειτουργία stand by μετά από 9 λεπτά σε αδράνεια, ο βραστήρας της (boiler) είναι από ανοξείδωτο ατσάλι και έχει δύο μπασκέτες (filter basket), ένα για 1-2 φλιτζάνια με χρήση αλεσμένου καφέ και ένα ειδικό φίλτρο για παστίλια. Και το καλύτερο; H GAGGIA CLASSIC INOX LSB έχει σύστημα ενίσχυσης της κρέμας για πυκνή και συμπαγή κρέμα στον espresso σου. 

Όποιο είδος espresso κι αν επιλέξεις είμαστε σίγουροι πως θα το απολαύσεις χάρη στη σωστή μηχανή espresso. Και φυσικά μην ξεχνάς να την προσέχεις και να την καθαρίζεις

KUDU NEWSLETTER

Subscribe to our mailing list. Stay tuned with special offers and exclusive news!