Τα αγαπημένα σου ροφήματα με την επεξήγησή τους.

orismoi-rofimatwn-epeksigisi

Για να μπορέσεις να φτιάξεις τον τέλειο espresso, και όχι μόνο, θα πρέπει για να αρχή να μάθεις τον ορισμό του. Τι διαφορά έχει o espresso lungo από τον espresso ristretto και ο latte από το latte Macchiato. O espresso έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Γιατί λοιπόν να μην γίνεις εξπέρ στην παρασκευή του προκειμένου α μπορείς να εκπληρώνεις τις επιθυμίες των καλεσμένων σου;

Espresso ristretto vs Espresso lungo: Η διαφορά βρίσκεται στην ποσότητα του καφέ που θα σερβρίρεις στο φλιτζάνι. Ο ristretto σερβίρεται σε15-20 ml ενώ ο lungo σερβίρεται σε 40-45ml.

Cappucino vs Latte: Για να φτιάξεις έναν cappucino θα χρειαστείς μια δόση espresso και διογκωμένο πλήρες γάλα στον ατμό (το γνωστό αφρόγαλο). Ενώ για το latte θα χρειαστείς ζεσταμένο γάλα και όχι αφρόγαλο.

Latte Macchiato: Εδώ έρχεται ο latte Macchiato που πρόκειται για σερβιρισμένο αφρόγαλο όπου έχουμε περιχύσει στο τέλος από πάνω μια δόση espresso.

Freddo Espresso vs Espresso on the Rocks: Και όμως οι καφέδες αυτοί δεν είναι οι ίδιοι όσο και αν με την πρώτη ματιά βλέπεις έναν παγωμένο espresso να σερβίρεται. Για την παρασκευή του Freddo Espresso χτυπάς τη δόση του καφέ με τα παγάκια και στη συνέχεια σερβίρεις σε ένα ποτήρι με πάγο. Για το Espresso on the Rocks, βάζεις κατευθείαν τη δόση του καφέ σε ένα ποτήρι με παγάκια χωρίς προηγουμένως να τον έχεις χτυπήσει.

Freddo Latte (για τους λάτρεις του γάλακτος): Γεμίζεις ένα ποτήρι με πλήρες γάλα και πάγο το πολύ μέχρι 2 εκατοστά. Ανακατεύεις στο σέικερ μια δόση espresso με ζάχαρη, αν στο έχουν ζητήσει και το βάζεις από πάνω από το γάλα.

Ζεστή σοκολάτα vs Κρύα σοκολάτα: Βάζεις στην κούπα περίπου ένα εκατοστό γάλα και προσθέτεις μια με δυο κουταλιές σκόνη σοκολάτας. Ζεσταίνεις και σερβίρεις. Η διαφορά στην κρύα σοκολάτα είναι πως πρέπει να βάλεις τη μισή ποσότητα γάλακτος στην αρχή και στη συνέχεια να βάλεις 2-3 παγάκια και να ανακατέψεις καλά. Τέλος, σερβίρεις σε ποτήρι με πολύ πάγο.

Για αυτό την επόμενη φορά που θα κάνεις την ερώτηση “Espresso, Latte, Cappuccino ή Ristretto”, άσε τους φίλους σου άφωνους με τις ικανότητες σου.

Και φυσικά για να φτιαχτεί ο τέλειος καφές και η σοκολάτα τι χρειάζεται;  Ο σωστός εξοπλισμός! Εξοπλίσου σωστά και ξεκίνα τα μαγικά σου.

Καλή απόλαυση!

KUDU NEWSLETTER

Subscribe to our mailing list. Stay tuned with special offers and exclusive news!