Τι είναι specialty coffee_ #kudupedia

sdfsdfsdfsdf

Με τον όρο Speciality Coffee εννοούμε ποικιλίες καφέ που καλλιεργούνται και αναπτύσσονται κάτω από τις πιο ιδανικές κλιματικές συνθήκες.

Πρώτη φορά ο όρος εμφανίστηκε το 1974 από την Erna Knutsen σε ένα τεύχος του Tea & Coffee Trade Journal.

Σύμφωνα με τον Specialty Coffee Association of America (SCAA), specialty χαρακτηρίζεται ένας καφές που σημειώνει πάνω από 80 πόντους (στα 100) σε αξιολόγηση με πολύ αυστηρά κριτήρια, που αφορούν -μεταξύ άλλων τη συγκομιδή, την ωρίμανση, το μέγεθος και την πυκνότητα, την ωμή επεξεργασία του, το καβούρντισμα και την τελική παρασκευή του σε ρόφημα!

Για να γίνει αντιληπτό πόσο σύνθετη μπορεί να γίνει η αξιολόγηση του καφέ, αρκεί να σκεφτούμε πως πάνω από 700 ιχνοστοιχεία του καφέ έχουν σχέση με το άρωμα και τη γεύση του. Σχεδόν τα διπλάσια από αυτά του κρασιού…

 

Kudu & specialty coffees – Συνεχής ποιοτικός έλεγχος

Πιστοί στο δόγμα Nothing Less Than Quality σας προσφέρουμε συνεχώς νέους καφέδες μοναδικής προέλευσης!

 

Η ιδιαιτερότητα των ποικιλιών του καφέ Kudu έγκειται στα γευστικά και αρωματικά χαρακτηριστικά (οξύτητα, σώμα, γεύση, άρωμα) που συνθέτουν το προφίλ τους, καθώς επίσης και στη διασφαλισμένη πορεία τους από τον κόκκο έως το φλιτζάνι.

Σε όλους τους καφέδες μας αναγράφουμε τη χώρα προέλευσης καθώς και τον τρόπο επεξεργασίας τους. Σε κάθε ποικιλία καφέ, μάλιστα, αναφέρουμε την ιδιαίτερη ταυτότητά της, όπως την ξεχωριστή μέθοδο επεξεργασίας της καθώς και τις συνθήκες καλλιέργειάς της.

Από το πρώτο βήμα μέχρι… το τέλειο φλιτζάνι, όλα περνούν από την επίβλεψή μας και αξιολογούνται με τα υψηλότερα στάνταρς ποιότητας.

 

Μπορείτε να τους βρείτε στο Specialty Coffees – Καφέδες Μοναδικής Προέλευσης.

KUDU NEWSLETTER

Subscribe to our mailing list. Stay tuned with special offers and exclusive news!