Speciality Coffee by Kudu Coffee Roasters!

Kudu

Με τον όρο Speciality Coffee εννοούμε ποικιλίες καφέ που καλλιεργούνται και αναπτύσσονται κάτω από τις πιο ιδανικές κλιματικές συνθήκες.
Πρώτη φορά ο όρος εμφανίστηκε το 1974 από την Erna Knutsen σε ένα τεύχος του Tea & Coffee Trade Journal.
Σύμφωνα με τον Specialty Coffee Association of America (SCAA), specialty χαρακτηρίζεται ένας καφές που σημειώνει πάνω από 80 πόντους (στα 100) σε αξιολόγηση με πολύ αυστηρά κριτήρια, που αφορούν -μεταξύ άλλων- τη συγκομιδή, την ωρίμανση, το μέγεθος και την πυκνότητα, την ωμή επεξεργασία του, το καβούρντισμα και την τελική παρασκευή του σε ρόφημα!
Για να γίνει αντιληπτό πόσο σύνθετη μπορεί να γίνει η αξιολόγηση του καφέ, αρκεί να σκεφτούμε πως πάνω από 700 ιχνό-στοιχεία του καφέ έχουν σχέση με το άρωμα και την γεύση του. Σχεδόν τα διπλάσια από αυτά του κρασιού…

Πέντε παραδείγματα Speciality Coffee που θα βρεις στο Kudu είναι:

Colombia Jaime Ariza

Καθαρή και ισορροπημένη γεύση, μεταξένια αίσθηση κόκκινων φρούτων στον ουρανίσκο, με διακριτικές νότες γλυκιάς καραμέλας…

El Salvador Monteleon

Απαλό και ισορροπημένο φλιτζάνι, μοναδική γεύση καραμέλας, αποξηραμένου βερύκοκου, πραλίνας και βανίλιας, γλυκό και καθαρό τελείωμα.

Kenya Aa Tegu

Έντονα αρώματα από μαύρα σταφύλια. Γλυκιά επίγευση από blackberry. Αιχμηρή οξύτητα. Πολύπλοκο και καλά δομημένο φλιτζάνι.

Rwand Kamiro

Αρώματα πραλίνας και κηρήθρας. Λεπτή οξύτητα πράσινου μήλου, καθαρό τελείωμα σοκολάτας γάλακτος. Σώμα ελαφρύ και μεταξένιο.

Ethiopia Guji Sasaba

Βαθύ άρωμα κίτρου, πλούσια γεύση από δαμάσκηνα, μέτριο σώμα, οξύτητα εσπεριδοειδών και γεμάτο τελείωμα.

KUDU NEWSLETTER

Subscribe to our mailing list. Stay tuned with special offers and exclusive news!