Σε τι διαφέρει ένας speciality coffee;

Kudu

Για πρώτη φορά ο όρος Speciality Coffee χρησιμοποιήθηκε το 1974!
Τότε σε ένα τεύχος του Tea and Coffee, speciality χαρακτηρίστηκαν κόκκοι καφέ εξαιρετικής γεύσης που παράγονταν σε ειδικά μικροκλίματα.
Τα χρόνια πέρασαν και από το 1994 speciality θεωρείται ο καφές εκλεκτής ποιότητας που προέρχεται από εξαιρετικούς κόκκους, που μεγαλώνει αποκλειστικά σε ιδανικές συνθήκες κλιματολογικής καλλιέργειας.

Προσφέρει χαρακτηριστικές γεύσεις εξαιτίας των μοναδικών χαρακτηριστικών του εδάφους που καλλιεργείται.
Γευστικά ένας καφές Speciality πρέπει να αποσπά βαθμολογία πάνω από 80 βαθμούς στη φόρμα βαθμολογίας του CoE (Cup of Excellence).

Αξιολογούμενος για τη μοναδικότητά του, πρέπει να συνδυάζει ή να αναδεικνύει πρωτεύοντα γευστικά χαρακτηριστικά (γλυκάδα, οξύτητα, σώμα, τελείωμα, ισορροπία, άρωμα), καθώς και να διευρύνει τα δευτερεύοντα (σοκολάτα, βανίλια, καραμέλα, αμύγδαλο, φρεσκοψημένο αμύγδαλο, ζαχαροκάλαμο, φρούτα του δάσους, λεμόνι, τροπικά φρούτα, μπαχαρικά, γη, μούρα).

Ταυτόχρονα είναι άμεσα συνδεδεμένος με τους εξειδικευμένους barista που γνωρίζουν πώς να αναδείξουν την πολύπλοκη γεύση του.

Τα τελευταία χρόνια ο χώρος του Speciality Coffee έγινε ένας από τους πιο ραγδαία αναπτυσσόμενους τομείς της βιομηχανίας τροφίμων με το 42% των καταναλωτών καφέ στις Η.Π.Α. να τον προτιμούν!

KUDU NEWSLETTER

Subscribe to our mailing list. Stay tuned with special offers and exclusive news!