Συνέντευξη νικητή AeroPress

Συνέντευξη νικητή AeroPress
- Πώς αισθάνεσαι που θα εκπροσωπήσεις την Ελλάδα στον παγκόσμιο διαγωνισμό Aeropress τον Νοέμβριο στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας;
Νιώθω πολύ περήφανος που θα μπορέσω να εκπροσωπήσω την Ελλάδα μπροστά σε τους τόσους Έλληνες που κατοικούν στο Σύδνεϋ!
- Ποιο πιστεύεις πως ήταν το «μυστικό» συστατικό της επιτυχίας σου;
Αν σας πω δεν θα είναι πλέον μυστικό!
Αλλά νομίζω η καθημερινή ενασχόληση μου με καφέδες διαφορετικής χώρας προέλευσης και ποικιλίας και η αντίληψη που ανέπτυξα με την ενασχόληση μου μαζί τους μαζί με τους συναδέλφους μου και το μην ανταλλαγή ιδεών και γνώσεων
- Τι προσφέρει σε κάποιον που ασχολείται επαγγελματικά με τον καφέ ή και όχι, η συμμετοχή του σε τέτοιου είδους διαγωνισμούς;
Σίγουρα εμπειρία και συνεχή εξέλιξη. Η ενασχόληση σου και η συμμετοχή σε διαγωνισμούς σε βοηθάει να γίνεσαι καλύτερος και να ανακαλύπτεις συνεχώς τα όρια σου.
- Τι συμβουλή θα έδινες σε κάποιον που θέλει να συμμετάσχει αλλά δεν το τολμά;
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να διστάζει. Σε κάθε περίπτωση μόνο κερδισμένος θα βγει από αυτήν την εμπειρία.
- Ποια πιστεύεις πως είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα καλός barista;
Υπομονή, επιμονή και αγάπη για το αντικείμενο!
- «Όσο υπάρχει καφές, πόσο άσχημα μπορούν να πάνε τα πράγματα;», είπε η συγγραφέας Cassandra Clare. Τι σημαίνει για σένα ένα «καλό φλιτζάνι καφέ»;
Η αναζήτηση για το “ καλό φλιτζάνι καφέ” είναι το κίνητρο που κάθε barista χρειάζεται για να ξυπνάει κάθε πρωί . Ακόμα και αν βρεθεί, ο ενθουσιασμός και το ενδιαφέρον, μας ωθούν στην αναζήτηση ενός ακόμα καλύτερου.