Έρευνα: Ποια είναι η καταλληλότερη ώρα να πιεις τον… πρωινό καφέ σου!

Untitled design

Ο πρωινός καφές είναι μια αγαπημένη συνήθεια όλων μας. Οι περισσότεροι άνθρωποι σχεδόν “αυτόματα” μόλις ξυπνήσουν φτιάχνουν έναν καφέ και έπειτα ξεκινούν την ημέρα τους. Αυτό που σίγουρα δεν είχες σκεφτεί είναι ότι εάν πιεις τον πρωινό καφέ σου μια συγκεκριμένη ώρα θα έχει καλύτερη επίδραση στον οργανισμό σου!

Σύμφωνα λοιπόν με μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2009 απ’ ότι φαίνεται η επιλογή να πίνουμε καφέ μόλις ξυπνάμε δεν είναι τόσο καλή ιδέα!  Ο λόγος είναι η κορτιζόλη, μια από τις ορμόνες που παράγει ο οργανισμός μας. Ο ρόλος της συγκεκριμένης ορμόνης είναι να μας κρατάει σε εγρήγορση και συνήθως απελευθερώνεται το πρωί μόλις ξυπνήσουμε, όταν έχουμε άγχος ή όταν τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα μας είναι χαμηλά. Η κορτιζόλη λοιπόν επηρεάζεται από την καφεΐνη και τελικά δεν παράγεται όσο πρέπει.

Παράλληλα, υπάρχει ένας ακόμη λόγος που δεν πρέπει να πίνουμε καφέ μόλις ξυπνάμε. Σύμφωνα με τους ερευνητές ο πρωινός καφές μειώνει την ευαισθησία του οργανισμού στην καφεΐνη και σταδιακά χρειαζόμαστε όλο και μεγαλύτερη ποσότητα προκειμένου να πετύχουμε την ίδια επίδραση.

Μην ανησυχείς όμως, οι ερευνητές φυσικά και έχουν λύση. Αυτό που προτείνουν δεν είναι να σταματήσουμε τον πρωινό καφέ – ευτυχώς για όλους μας – αλλά πολύ απλά να τον πιούμε λίγο αργότερα προκειμένου να προλάβει η κορτιζόλη να παραχθεί. Έτσι, η καταλληλότερη ώρα για τον πρωινό καφέ σου είναι από τις 10:00 μέχρι τις 12:00. Μάλιστα, προτείνουν ως ιδανικές ώρες για τον δεύτερο ή τρίτο καφέ της ημέρας το διάστημα από τις 14:00 μέχρι τις 17:00.

Τώρα λοιπόν γνωρίζεις ποια είναι η ιδανική ώρα για τον πρωινό καφέ και φυσικά πότε θα σε βοηθήσει να ξυπνήσεις καλύτερα! Ήρθε η ώρα να το δοκιμάσεις!

 

KUDU NEWSLETTER

Subscribe to our mailing list. Stay tuned with special offers and exclusive news!