Πώς θα επιλέξετε το σωστό φλιτζάνι για τον καφέ σας;

shutterstock_664918360-(2)

3+1 συμβουλές για να διαλέξετε το σωστό φλιτζάνι που θα σας συνοδεύσει στον καφέ σας.

Μετά το νερό, ο καφές είναι ένα από τα πλέον αναλώσιμα ροφήματα σε όλον τον κόσμο. Υπάρχουν δε δύο είδη ανθρώπων που αγαπούν τον καφέ. Αυτοί που πίνουν καφέ από πάθος και είναι και αυτοί που εκτός από τον καφέ παθιάζονται και με το φλιτζάνι τους. Είναι το ίδιο απαιτητικοί τόσο με το χαρμάνι που θα διαλέξουν όσο και με το φλιτζάνι ή την κούπα που θα πιούν το ρόφημά τους. Όσο δύσκολη μπορεί να σου φαίνεται η επιλογή των καλύτερων κόκκων καφέ τόσο δύσκολη είναι και η επιλογή του σωστού φλιτζανιού.

Το ξέρεις πως η κούπα που χρησιμοποιείς μπορείς να αλλάξει τη γεύση του καφέ σου;

  1. Το μέγεθος μετράει

Αγαπάς να πίνεις τον έναν καφέ μετά τον άλλον; Τότε μια μεγάλη κούπα είναι ότι πρέπει για εσένα, στην περίπτωση που τον καταναλώσεις αμέσως. Αν ο καφές μένει για αρκετή ώρα στην κούπα, το αποτέλεσμα θα είναι να κρυώσει. Οπότε ανάλογα με το πόσο γρήγορα πίνεις τον καφέ σου, θα πρέπει να διαλέξεις μια ψηλή κούπα ή ένα κοντό φλιτζάνι.

  1. Με ή χωρίς καπάκι. Εσύ αποφασίζεις!

Μια κούπα ή ένα φλιτζάνι με καπάκι είναι η ιδανική λύση για να κρατήσει ο καφές σου τη θερμοκρασία που πρέπει αλλά και να κρατήσεις μακριά τυχόν βρωμιές, στην περίπτωση που είσαι στο αυτοκίνητο ή περπατάς. Το καπάκι, θα προστατέψει τα χείλη σου από την πρώτη γουλιά ζεστού καφέ αλλά από την άλλη θα εμποδίσει το άρωμα του καφέ να γεμίσει το χώρο. Το άρωμα, είναι ένα ιδιαίτερο κομμάτι για αυτούς που αγαπούν πραγματικά τον καφέ. Επομένως καλό θα είναι το καπάκι να μπαίνει και βγαίνει εύκολα, ένεκα της περίπτωσης.

  1. Με ή χωρίς λαβή

Δίλημμα φαίνεται να είναι το αν θες, η κούπα σου να έχει ή όχι λαβή. Οι κούπες με λαβές είναι ωραίες και χρήσιμες για το γραφείο ή το σπίτι, καθώς κάνουν πιο εύκολο το κράτημα του καφέ, ειδικά αν είναι ζεστός. Αν τώρα συνηθίζεις να πίνεις τον καφέ σου περπατώντας στο δρόμο προς τη δουλειά είναι καλύτερα να μην έχει λαβή γιατί το μόνο σίγουρο είναι πως ο μισός καφές θα χυθεί…

3+1 Υλικό

Κεραμικό, γυάλινο ή πλαστικό; Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία υλικού για να επιλέξει κάποιος για την κούπα του. Σύμφωνα με αυτούς που ξέρουν να πίνουν καφέ η πορσελάνη είναι ιδανική για το φλιτζάνι του καφέ γιατί διατηρεί τη μυρωδιά του. Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει και το πάχος των τοιχωμάτων της, που πρέπει να έχει το μέγιστο δυνατό πάχος για να διατηρείται το ρόφημα στην κατάλληλη θερμοκρασία.

 

Γνώρισε τα LOVERAMICS EGG που χάρη στο σχήμα αυγού που έχουν θα σου δώσουν ένα απλό και ζεστό αίσθημα! Καλή απόλαυση.

KUDU NEWSLETTER

Subscribe to our mailing list. Stay tuned with special offers and exclusive news!