Πώς να φτιάξεις τον τέλειο καφέ φίλτρου χρησιμοποιώντας γαλλική πρέσα

photo-1508497377555-59ef1e5d6a39

Ο καφές φίλτρου μπορεί να θεωρείται ένας από τους πλέον δυνατούς καφέδες, εν τούτοις, πρόκειται για μια παρεξήγηση. Αν παρασκευαστεί σωστά, είναι ο καφές που μπορεί να μας δώσει την καλύτερη εικόνα για έναν καφέ ή για μια ποικιλία πάνω στο γευστικό κομμάτι. Είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, και πολλοί είναι αυτοί που τον επιλέγουν και το καλοκαίρι, ακόμη και αν είναι ζεστός.

Για να δούμε, λοιπόν, ποια είναι τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσεις για να φτιάξεις τον τέλειο καφέ φίλτρου και όλοι να μιλάνε για αυτόν.

Βήμα 1. Ο καφές

Για αρχή, θα πρέπει να επιλέξεις τον αγαπημένο σου καφέ. Αν ακόμη δεν έχεις βρει την αγαπημένη σου γεύση, μπορείς να επισκεφτείς τα KUDU Coffee Roasters και να ανακαλύψεις τη δική σου, ανάμεσα στους καφέδες μοναδικής προέλευσης που υπάρχουν. Μην ξεχνάς, πως για να θεωρηθεί ένας καφές ιδιαίτερος, θα πρέπει να έχει τόσο γευστικά όσο και αρωματικά χαρακτηριστικά. Αυτά είναι άλλωστε τα βασικά στοιχεία που συνθέτουν το προφίλ του. Σημαντικό ρόλο στην οξύτητα, το σώμα, τη γεύση και το άρωμα του καφέ, παίζει τόσο η χώρα προέλευσης όσο και ο τρόπος επεξεργασίας και παρασκευής του.

Βήμα 2. Η λεπτομέρεια

Στη συνέχεια, θα πρέπει να προσέξεις τη λεπτομέρεια. Ζύγισε τον καφέ που θα χρησιμοποιήσεις, ανάλογα με το μέγεθος της γαλλικής πρέσας που έχεις αγοράσει ή της ποσότητας που θες να καταναλώσεις. Θυμήσου πως ο καλύτερος τρόπος να βρεις τη τέλεια αναλογία καφέ και νερού είναι να προσθέτεις 100 γρ. νερό για κάθε 6 γρ. καφέ. Συνεπώς, αν έχεις επιλέξει μια ατομική μερίδα, ας πούμε 18 γρ. καφέ, θα χρησιμοποιήσεις 300 γρ. νερό.

Βήμα 3. Τα λεπτά

Αφού τοποθετηθεί καφές και νερό σε σωστή αναλογία μέσα στη γαλλική πρέσα, μπορείς αν θέλεις να αναδεύσεις ελαφρά για να ομογενοποιηθούν όλα τα σωματίδια του καφέ με το νερό και απλά να περιμένεις 4 με 5 λεπτά, τοποθετώντας το καπάκι της πρέσας. Μετά το πέρας του χρόνου, πίεσε το έμβολο ελαφρά ώσπου να φτάσει στο τέρμα και σέρβιρε στην αγαπημένη σου κούπα.

Καλή σου απόλαυση!

KUDU NEWSLETTER

Subscribe to our mailing list. Stay tuned with special offers and exclusive news!