Πώς να διατηρήσεις τον καφέ σου φρέσκο;

kudu_18

Δεν έχει σημασία εάν θα πιείς τον καφέ σου το πρωί που θα ξυπνήσεις ή θα τον απολαύσεις στο σπίτι ενός φίλου ή ακόμη και στο δρόμο καθώς πηγαίνεις στη δουλειά. Αυτό που έχει σημασία είναι ο καφές σου να είναι φρέσκος και να μπορείς να απολαύσεις τη γεύση του και το άρωμά του ανά πάσα στιγμή. Ένα πρώτο βήμα για να είσαι σίγουρος πως πάντα έχεις φρέσκο καφέ στο σπίτι, είναι να αγοράσεις τους κόκκους και να τους αλέθεις κάθε φορά που θες να πιείς καφέ. Ο αλεσμένος καφές έχει διάρκεια ζωής μια με δύο εβδομάδες από το άνοιγμά του, ενώ οι κόκκοι του καφέ μπορεί να κρατήσουν τη φρεσκάδα τους για περισσότερο χρόνο, περίπου ένα μήνα. Τρελαίνεσαι για φρεσκαλεσμένο καφέ; Δες τι μπορεί να σου προσφέρει ένας μύλος καφέ.

Αν επιλέξεις αλεσμένο καφέ , δες εδώ τι πρέπει να κάνεις προκειμένου να διατηρήσει το άρωμα και τη φρεσκάδα του για περισσότερο χρονικό διάστημα.

Από τη στιγμή που θα φέρεις τον καφέ στο σπίτι και τον ανοίξεις, θα πρέπει να τον τοποθετήσεις κατευθείαν σε ειδικό δοχείο και να μην τον αφήσεις στο πακέτο του. Ακόμη και αν ο καφές έχει συσκευαστεί με τον καλύτερο τρόπο για βέλτιστη φρεσκάδα, τα δοχεία πάντα κρατάνε τον καφέ πιο φρέσκο απ’ ότι αυτές. Να θυμάσαι ότι ο καφές μπορεί να διατηρηθεί φρέσκος λίγες μέρες. Για τον λόγο αυτό , πάντα να αγοράζεις τόση ποσότητα καφέ όση καταναλώνεις. Είναι καλύτερα να έχεις τόση όση σου χρειάζεται και λίγο πριν τελειώσει να την ανανεώσεις, παρά να έχεις μια μεγάλη ποσότητα καφέ στο ντουλάπι σου και να υπάρχει κίνδυνος να χάσει τη φρεσκάδα της.

Το κουτί με τον καφέ πρέπει να φυλάσσεται σε μέρος σκιερό και δροσερό, καθώς η υπερβολική υγρασία και οι εναλλαγές θερμοκρασίας θα λειτουργήσουν αρνητικά και θα συμβάλλουν στο να χάσει το άρωμα και τη φρεσκάδα του. Για τον λόγο αυτό, δεν αποτελεί λύση να βάζετε τον καφέ στο ψυγείο σας, καθώς δεν θα διατηρηθεί, όπως οι περισσότεροι πιστεύουν.

Όπως και να επιλέξεις να αποθηκεύσεις τον καφέ σου, το CoffeeVac είναι η απόλυτη επιλογή στα δοχεία αποθήκευσης καφέ που θα σου εξασφαλίσει ένα ή και περισσότερα τέλεια φλυτζάνια, όλη μέρα!

Τα CoffeeVac είναι επαναστατικά στην αποθήκευση του καφέ. Αεροστεγή και αποκλείοντας κάθε οσμή, δημιουργούν μια σφραγίδα κενού κάθε φορά που ανοιγοκλείνετε το δοχείο. Έρχονται σε μια μεγάλη γκάμα μεγεθών και σε αδιάφανα, ημιδιάφανα και πλήρως διάφανα δοχεία. Όλα αυτά είναι τα απαραίτητα και σημαντικά στοιχεία που κάνουν τα CoffeeVac το ιδανικό δοχείο αποθήκευσης καφέ για εσένα.

Διάλεξε το δικό σου εδώ.

 

KUDU NEWSLETTER

Subscribe to our mailing list. Stay tuned with special offers and exclusive news!