Πίνεις πολύ καφέ; Φταίνε τα γονίδια!

kafes_1

Είσαι λάτρης του καφέ; E, λοιπόν δε φταις εσύ αλλά οι… γονείς σου.  

Αυτό το πάθος για τον καφέ, αυτή η προσμονή για την ώρα που θα γευτείς το πρώτο φλιτζάνι της μέρας, πηγάζει από το DNA σου. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε το πόσο συχνά πίνεις καφέ ή το πόσο σου αρέσει ο καφές σχετίζεται με το DNA του εκάστοτε ανθρώπου. Για το λόγο αυτό, σε κάποιους αρέσει πολύ ο καφές, σε άλλους λιγότερο και σε άλλους καθόλου.  

Εξαιτίας του DNA τους, οι άνθρωποι παρουσιάζουν διαφορές όχι μόνο στην κατανάλωση του καφέ αλλά και στο πόσο επηρεάζονται ή όχι, μετά από ένα φλιτζάνι καφέ.  

Στην έρευνα, πήραν μέρος 120.000 άτομα που ήταν εθισμένα στον καφέ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας βρέθηκε ένα αριθμός γενετικών παραλλαγών που επηρεάζουν το αν σου αρέσει ο καφές ή όχι, αλλά και όχι μόνο. Δύο από  αυτές σχετίζονταν με το πως μεταβάλει κάποιος την καφεΐνη, δύο σχετίζονταν με την επίδραση που έχει ο κάθε άνθρωπος στην καφεΐνη και δύο είχαν σχέση με την χοληστερίνη και το σάκχαρο του αίματος.  

Έτσι λοιπόν, οι άνθρωποι που έχουν τις συγκεκριμένες γονιδιακές παραλλαγές μπορούν να πίνουν περισσότερο καφέ, γιατί μπορούν να τον μεταβολίζουν πιο γρήγορα… καθώς το έχουν στο DNA τους.  

Επομένως την επόμενη φορά που θα πας να απολαύσεις τον αγαπημένο σου καφέ, πάρε μαζί σου την μαμά και το μπαμπά σου να τους κεράσεις έναν. Άλλωστε σε αυτούς οφείλεις αυτή την αγάπη σου! 

KUDU NEWSLETTER

Subscribe to our mailing list. Stay tuned with special offers and exclusive news!