Και όμως, τα muppets κάποτε δούλευαν για την βιομηχανία του καφέ!

shutterstock_664351924

Τη δεκαετία του ‘50, προτού κάνουν τα Muppets την εμφάνιση τους στις οθόνες του κόσμου, η βιομηχανία της διαφημίσεις είχε χρησιμοποιήσει τους ‘προγόνους’ τους για την προώθηση του καφέ. Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκαν ο Wilkins και ο Wontkins, όπως ονομάζονταν οι παππούδες του Kermit the Frog, ήταν αρκετά παράδοξη για εμάς που την βλέπουμε τώρα.

Οι διαφημιστές είχαν αποφασίσει πως ο γρηγορότερος και αποτελεσματικότερος τρόπος να προωθήσουν τον καφέ της μάρκας Wilkins ήταν να βάλουν τον έναν χαρακτήρα να πιέζει τον άλλο. Στις διαφημίσεις, ο Wilkins -που μοιάζει τρομερά με τον Kermit, προσπαθεί να πείσει τον Wotkins να δοκιμάσει τον καφέ.

Ο δεύτερος αρνείται και η συνέχεια είναι ελαφρώς βίαιη, θυμίζοντας καβγά τύπου Tom & Jerry. Το παράδοξο δεν σταματά εκεί. Οι διαφημίσεις αυτές γνώρισαν μεγάλη επιτυχία.

Από το 1957 έως το 1961, η εταιρεία άνθισε. Πέραν του καφέ, άρχισε να πουλάει και μαριονέτες του Wilkins και του Wontkins από βινύλιο. 

Οι μαριονέτες αυτές αντικαταστάθηκαν μερικά χρόνια μετά από τα Muppets, με λίγο πιο ειρηνικές προθέσεις και καλύτερο χιούμορ!

Όσο για τον καφέ, έκτοτε έχουν εφευρεθεί αρκετά πιο ασφαλείς και χαριτωμένοι τρόποι για τη διαφήμισή του.

Έτσι κι αλλιώς οι coffeelovers δεν είχαν ποτέ την ανάγκη να τους πιέσει κάποιος για να πιουν τον καφέ τους (!)

 

KUDU NEWSLETTER

Subscribe to our mailing list. Stay tuned with special offers and exclusive news!