Μερικοί τον προτιμούν… Cold Brew. Εσύ;

kudu-3

Ο Cold Brew είναι ένα ρόφημα που έχει γίνει πολύ δημοφιλές τον τελευταίο καιρό και αποτελεί την βασική επιλογή όλων εκείνων που αγαπούν τον καφέ φίλτρου και θέλουν να τον απολαμβάνουν και τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αυτό που οι περισσότεροι συγχέουν είναι οι όροι  Cold Brew και Iced Brew. Εν τούτοις, ο διαχωρισμός τους είναι πολύ απλός. Όταν κάνουμε λόγο για τον Cold Brew, μιλάμε για τη μέθοδο παρασκευής του καφέ και δεν εννοούμε τον παγωμένο καφέ Iced Brew. Ο όρος iced χρησιμοποιείται για ένα ρόφημα που για να το ετοιμάσεις, κρυώνεις ουσιαστικά ζεστό καφέ με την προσθήκη πάγου. Από την άλλη, η διαδικασία παρασκευής καφέ με τη μέθοδο του cold brewing είναι πολύ πιο χρονοβόρα και εκεί έγκειται και η γευστική  διαφορά.

Για να καταλήξει ο Cold Brew στο φλιτζάνι σου θέλει περίπου 8 με 12 ώρες. Κατά τη διαδικασία παρασκευής του, ο καφές μουλιάζει σε νερό θερμοκρασίας δωματίου ή και πιο κρύο.  Όσο περισσότερο παραμείνει ο καφές στο νερό, τόσο πιο δυνατή θα είναι η ένταση και το άρωμά του.

Σε σύγκριση με άλλα είδη καφέ μπορεί η παρασκευή του να είναι πιο χρονοβόρα, αλλά το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει και θα δεις πως πραγματικά κάθε σταγόνα του μετράει! Λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας του νερού και του χρόνου που απαιτεί η παρασκευή του, απελευθερώνονται όλα τα αρώματα και αναδεικνύονται τα γευστικά χαρακτηριστικά του καφέ.

Επιπλέον, στα θετικά του cold brew συγκαταλέγεται τόσο το ότι μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για δύο με τρεις μέρες αλλά και το ότι μπορείς να τον ετοιμάσεις σπίτι σου. Αρκεί βέβαια να έχεις τον κατάλληλο εξοπλισμό. Για το λόγο αυτό σου παρουσιάζουμε το Asobu Cold Coffee Brewer, που ήρθε να απλοποιήσει τα πράγματα. Φορητό, εύχρηστο και πάνω απ’ όλα φτιαγμένο από ποιοτικά υλικά. Όποια μέθοδο και αν προτιμήσεις, ζεστής ή κρύας εκχύλισης, το Asobu Cold Coffee Brewer θα εκχυλίσει 900ml ροφήματος στο ισοθερμικό server του από ανοξείδωτο ατσάλι 18/10, το οποίο χάρη στο αεροστεγές καπάκι που το συνοδεύει μπορείς να το πάρεις μαζί σου οπουδήποτε!  

Ξεκίνα τώρα με τις εξής ποικιλίες καφέ:

  • COLOMBIA LA GUAMERA με πλούσια γεύση νουγκάτ, φράουλας, γκουάβα, cocoa nib και αγιοκλήματος. Έντονη γλυκιά δομή με χυμώδη οξύτητα και σιροπιαστή αίσθηση στο στόμα.
  • ETHIOPIA NENSEBO. Αρώματα φράουλας και βατόμουρου, γεύσεις από μοσχολέμονο και βερίκοκο. Γλυκιά επίγευση μάνγκο.

KUDU NEWSLETTER

Subscribe to our mailing list. Stay tuned with special offers and exclusive news!