Μάθε το γιατί, το πρωί δεν είναι η καταλληλότερη ώρα να πιείς καφέ

μάθε γιατί το πρωί

Τα όσα ξέραμε μέχρι τώρα για τον πρωινό καφέ έρχεται να ταράξει, νέα έρευνα και τα ευρήματα αυτής. Το να πίνεις ένα φλιτζάνι καφέ το πρωί, μπορεί να σου δίνει ώθηση για να ξυπνήσεις και να ξεκινήσεις τη μέρα σου, αλλά δεν είναι η καταλληλότερη ώρα.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε σε ιατρικό περιοδικό, οι επιστήμονες κατάφεραν να αναπτύξουν έναν αλγόριθμο με τον οποίο παρουσιάζουν την κατάλληλη ώρα που πρέπει να πιείς τον καφέ σου, αν θες να είσαι παραγωγικός. «Χρησιμοποιώντας τον αλγόριθμο μας, καθορίζονται πότε και πόση ποσότητα καφέ μπορεί να καταναλώσει κάποιος προκειμένου να βελτιώσει την παραγωγικότητα του μέχρι και 64%», αναφέρουν οι επιστήμονες. Και προσθέτουν «Μέσω αυτού του αλγορίθμου, θα μπορεί ο καθένας από εμάς να δει πόσους καφέδες χρειάζεται να πιει μέσα στη μέρα έτσι ώστε αυτοί να είναι επωφελείς για την υγεία του».

Πως λειτουργεί ο αλγόριθμος; Ο αλγόριθμος παίρνει επί της ουσίας το καθημερινό πρόγραμμα του χρήστη, που αποτελείται από την ώρα που ξυπνάει, την ώρα που κοιμάται αλλά και τη συνολική κατανάλωση καφέ την ημέρα. Αυτό που στο τέλος λαμβάνουμε ως αποτέλεσμα, είναι το πόση τελικά καφεΐνη χρειάζεται ο καθένας μας αλλά και το πια στιγμή της μέρας τη χρειάζεται περισσότερο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνητών, οι περισσότεροι από εμάς πίνουμε καφέ το πρωί χωρίς όμως να είναι απαραίτητο για τον οργανισμό μας. Η πρωινή συνήθεια του καφέ δεν είναι ευεργετική για όλους του οργανισμούς και τους ανθρώπους. Και αυτό γιατί το πρωί, τα επίπεδα κορτιζόλης στο αίμα και η παραγωγή της είναι υψηλά. Ο συνδυασμός καφέ και κορτιζόλης μπορεί να δημιουργήσει ένα αίσθημα θλίψης ή ακόμη και κούρασης. Το ακριβώς αντίθετο από αυτό που προσδοκά κανείς, πίνοντας την πρώτη γουλιά καφέ.

Η καλύτερη ώρα για να πιείς καφέ είναι μεταξύ 10 και 12 το μεσημέρι και 2 με 5 το απόγευμα.

Και τώρα που έμαθες πότε πρέπει να πίνεις τον καφέ σου. Δες εδώ και ποια είναι τα καλύτερα φλιτζάνια για να απολαύσεις τον πρώτο espresso της μέρας. LOVERAMICS EGG, που εξαιτίας του σχήματός σου δίνει ένα απλό και ζεστό αίσθημα. 

KUDU NEWSLETTER

Subscribe to our mailing list. Stay tuned with special offers and exclusive news!