Καταρρίπτουμε 5 μεγάλους μύθους για τον καφέ! #kudupedia

kudu

Δεισιδαιμονίες και πραγματικότητα. Φήμες και τι ισχύει όντως. Σε αυτό το blogpost θα καταρρίψουμε 5 μύθους για τον καφέ!

1.Ο καφές συντηρείται στο ψυγείο. Λάθος.

Όχι. Όχι. Όχι. Ο καφές πρέπει να καταναλώνεται μέσα σε 2-3 μέρες, αφού ανοιχτεί η συσκευασία του και να φυλάσσεται σε θερμοκρασία δωματίου (20-25ο C).
Επιπλέον θα πρέπει να βρίσκεται σε δοχείο αεροστεγές ή σε ειδική συσκευασία με βαλβίδα.
Αποφεύγεις την υγρασία και το ψυγείο γιατί λόγω της διαφορετικής θερμοκρασίας όταν θα βγάλεις τον καφέ από το ψυγείο, θα εξατμιστούν τα αρώματα και θα χαθεί και η αυθεντική γεύση του καφέ.

2. Η ποιότητα νερού δεν παίζει ρόλο. Λάθος.

Η βάση του καφέ που πίνεις είναι το νερό. Άρα…

3. Το βραστό νερό είναι η καλύτερη θερμοκρασία για τον καφέ. Λάθος.

Προσοχή στη θερμότητα. Το νερό που είναι πάρα πολύ ζεστό, εξάγει ενώσεις στον καφέ, που τον καθιστούν πικρό με καθόλου ευχάριστη γεύση. Η σωστή θερμοκρασία βρασμού είναι στους 90 oC. Οι καλές καφετιέρες ρυθμίζουν αυτόματα την θερμοκρασία.

4. H κατανάλωση καφέ παχαίνει. Λάθος.

Ο καφές σαν ρόφημα από μόνος του ΔΕΝ έχει θερμίδες. Θερμίδες μπορεί να πάρει κανείς εάν προσθέσει ζάχαρη, γάλα, σαντιγί, σιρόπι με διάφορες γεύσεις ή παγωτό.

5. Ο καφές περιέχει μόνο καφεΐνη. Λάθος.

Ο καφές, εκτός από καφεΐνη, περιέχει και αντιοξειδωτικές ουσίες (πολυφαινόλες), οι οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν συσχετιστεί με ευεργετικά οφέλη για την υγεία. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν μελέτες που έχουν συνδέσει την κατανάλωση καφέ με προστασία από την εμφάνιση νόσων, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, η νόσος πάρκινσον και η νόσος Αλτσχάιμερ.

KUDU NEWSLETTER

Subscribe to our mailing list. Stay tuned with special offers and exclusive news!