KUDU Workshops (Barista, Latte Art, Brewing)

workshop 2016

Σκοπός των Workshops είναι η βασική εκπαίδευση των baristi σε ότι αφορά την έννοια του 3ου κύματος καφέ σε όλες του τις εκφάνσεις (Barista, Brewing, Latte Art)

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν και να γευθούν specialty coffees.

…Η αποστολή του μπαριστα στο “τρίτο κύμα καφέ” είναι να σαγηνεύσει τα υπέροχα αρώματα μέσα από τον φρεσκοψημένο κόκκο και να τα παγιδεύσει μέσα στο φλιτζάνι χρησιμοποιώντας όλες τις γνώσεις του, οι οποίες ξεκινούν από την βοτανολογία και φτάνουν στην χημεία και την μοριακή γαστρονομία καθώς και την τέχνη που αναπτύσσεται και χρησιμοποιείται κατά το καβούρντισμα αλλά και την παρασκευή του κάθε ροφήματος πίσω από το μπαρ…

Οι βασικές δομές του Barista Workshop είναι (18 ώρες):

• Ιστορία του καφέ • Ανατομία του καρπού • Ποικιλίες καφέ • Τρόποι επεξεργασίας • Μέθοδοι καβουρντίσματος • Εκχυλίσεις espresso • Παράγοντες που επηρεάζουν τον εσπρέσσο και τρόποι αντιμετώπισης • Άλεσμα και μύλοι αλέσεως • Καθαρισμός μηχανής Espresso • Μέθοδοι παρασκευής καφέ φίλτρου • Cupping (γευσιγνωσία)

(Group 7 ατόμων)

Οι βασικές δομές του Brewing Workshop είναι (6 ώρες):

• Η σπουδαιότητα της άλεσης • Μύλοι άλεσης καφέ • Ποικιλίες καφέ • Μέθοδοι απόσταξης • Cold Brew • Παράγοντες που επηρεάζουν την εκχύλιση• Νερό και η σπουδαιότητά του • Cupping (γευσιγνωσία)

(Group 6 ατόμων)

Οι βασικές δομές του Latte Art Workshop είναι (8 ώρες):

• Τι είναι το latte art • Σύσταση του γάλακτος • Ο τρόπος του Latte art • Υλικά και εργαλεία για etching • Συνδυασμός latte art-etching • Πρακτική εφαρμογή Latte art

(Group 6 ατόμων)

Πληροφορίες για το κόστος συμμετοχής και τις ημερομηνίες/ώρες διεξαγωγής των σεμιναρίων:

210-2818840 (Μαριάνα Δημητρίου), info@kudu.gr

KUDU NEWSLETTER

Subscribe to our mailing list. Stay tuned with special offers and exclusive news!