Οι έγγραφες άρχισαν! Τρία ολοκαίνουρια workshops by Kudu!

Kudu-barista-workshops-v6 (1)

Τρία ολοκαίνουρια Workshops που αφορούν νέους barista και επαγγελματίες από το χώρο του καφέ, προσφέρει η KUDU COFFEE ROASTERS.

Κλείσε τώρα τη θέση σου ΕΔΩ

Τα τρία σεμινάρια αφορούν:

 

Cupping – 17 Μαρτίου

kudu

Το cupping, επιχειρεί να αξιολογήσει τις πτυχές του καφέ που επηρεάζουν τις αισθήσεις μας!

Η υφή του, η αίσθηση στο στόμα, η γλυκύτητα, η οξύτητα, το άρωμα και φυσικά η επίγευση. Πώς οι κόκκοι καφέ ενσαρκώνουν αποκαλυπτικά τις γεύσεις από την περιοχή όπου έχει καλλιεργηθεί;

Όλες οι απαντήσεις στα Workshops by Kudu, όπου οι baristi θα εξερευνήσουν τις βασικές δομές του Cupping.

Διάρκεια:

5 ώρες

Εισηγητές:

Θανάσης Νικολής: Kudu Head Roaster – Hellenic Barista Champion 2013 &

Παναγιώτης Βιτάλης:  Hellenic Cup Tasters Champion 2016 – Barista Educator

Το σεμινάριο περιλαμβάνει:

  • Διαφορές μεταξύ παλιάς (past crop) σοδιάς και και νέας από την ίδια φάρμα.
  • Blind tasting and evaluation –  Ίδιας προέλευσης καφές σε υγρή επεξεργασία και σε φυσική.
  • Blind tasting and evaluation – Αιθιοποία Grad 1 Vs Αιθιοποία Grad 2
  • Blind tasting and evaluation – Αναγνώριση προελεύσεων βάση γευστικών χαρακτηριστικών (Αφρική Vs Λατινική Αμερική)

Αριθμός συμμετεχόντων:

5 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

 

Latte Art (Etching) – 24 Μαρτίου

neo (1)

Με τον όρο ” etching ” εννοούμε την τεχνική με την οποία χρησιμοποιούνται αντικείμενα με τα οποία δημιουργείς σχέδια πάνω σε μια κούπα.

Μπορει να εφαρμοστεί μόνη της αλλά και να συνδυαστεί με latte art skills.

Διάρκεια:

4 ώρες

Εισηγητές:

Θανάσης Νικολής: Kudu Head Roaster – Hellenic Barista Champion 2013 &

Αλέξανδρος Φέρρας:  3rd place On Hellenic Latte art Championship – Kudu quality control and Roasting

Το σεμινάριο περιλαμβάνει:

  • ανάλυση σχεδίων (20-30 patterns)
  • κορυφαια etching patterns
  • etching τεχνικη
  • εργαλεια etching
  • εισαγωγή στα χρώματα
  • σχεδίαση με χρώματα (τεχνική)

Αριθμός συμμετεχόντων:

3 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

 

Brewing – 31 Μαρτίου

kudu

Το “Brewing Workshop” είναι η βασική εκπαίδευση των Βaristi σε ότι αφορά την έννοια του “Brewing & Grinding” δηλαδή στο άλεσμα για όλες τις μεθόδους παρασκευής καφέ και στην μέθοδο παρασκευής καφέ φίλτρου σε ένα βασικό επίπεδο γνώσεων.

Διάρκεια:

5 ώρες

Εισηγητής:

Θανάσης Νικολής: Kudu Head Roaster – Hellenic Barista Champion 2013

Οι βασικές δομές του Brewing Workshop είναι:

  • Η σπουδαιότητα της άλεσης.
  • Μύλοι άλεσης καφέ.
  • Ποικιλίες καφέ.
  • Μέθοδοι απόσταξης.
  • Cold Brew.
  • Παράγοντες που επηρεάζουν την εκχύλιση.
  • Νερό και η σπουδαιότητά του.

Το πρακτικό μέρος περιλαμβάνει γευστική δοκιμασία καφέδων φίλτρου (specialty coffees), παρασκευασμένους με τον ίδιο καφέ σε διαφορετικούς βαθμούς άλεσης και δοσολογίες.

Αριθμός συμμετεχόντων:

5 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

 

KUDU NEWSLETTER

Subscribe to our mailing list. Stay tuned with special offers and exclusive news!