Etching – Barista – Brewing: Οι εγγραφές άρχισαν για τα τρία ολοκαίνουρια workshops by Kudu!

NEW

Τρία ολοκαίνουρια Workshops που αφορούν νέους barista και επαγγελματίες από το χώρο του καφέ, προσφέρει η KUDU ROASTERS.

Τα τρία σεμινάρια αφορούν:

Latte Art (Etching) – 19/05

Με τον όρο ” etching ” εννοούμε την τεχνική με την οποία χρησιμοποιούνται αντικείμενα με τα οποία δημιουργείς σχέδια πάνω σε μια κούπα.

Μπορει να εφαρμοστεί μόνη της αλλά και να συνδυαστεί με latte art skills.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει:

  • ανάλυση σχεδίων (20-30 patterns)
  • κορυφαια etching patterns
  • etching τεχνικη
  • εργαλεια etching
  • εισαγωγή στα χρώματα
  • σχεδίαση με χρώματα (τεχνική)

Αριθμός συμμετεχόντων: 3 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

Διάρκεια: 4 ώρες

Brewing Workshop – 26/05

Το “Brewing Workshop” είναι η βασική εκπαίδευση των Βaristi σε ότι αφορά την έννοια του “Brewing & Grinding” δηλαδή στο άλεσμα για όλες τις μεθόδους παρασκευής καφέ και στην μέθοδο παρασκευής καφέ φίλτρου σε ένα βασικό επίπεδο γνώσεων.

Οι βασικές δομές του Brewing Workshop είναι:

  • Η σπουδαιότητα της άλεσης.
  • Μύλοι άλεσης καφέ.
  • Ποικιλίες καφέ.
  • Μέθοδοι απόσταξης.
  • Cold Brew.

Παράγοντες που επηρεάζουν την εκχύλιση.

Νερό και η σπουδαιότητά του.

Το πρακτικό μέρος περιλαμβάνει γευστική δοκιμασία καφέδων φίλτρου (specialty coffees), παρασκευασμένους με τον ίδιο καφέ σε διαφορετικούς βαθμούς άλεσης και δοσολογίες.
Αριθμός συμμετεχόντων: Group 5 ατόμων
Διάρκεια: 5 ώρες

Barista Workshop – 29-31/05

Η αποστολή του barista είναι να δαμάσει και τελικά να αναδείξει τα υπέροχα αρώματα μέσα από τον φρεσκοψημένο κόκκο. Για να επιτύχει τον σκοπό του, πρέπει να χρησιμοποιήσει όλες τις γνώσεις του! Ξεκινώντας από την βοτανολογία, την χημεία και την μοριακή γαστρονομία και φτάνοντας στην τέχνη που αναπτύσσεται και χρησιμοποιείται κατά το καβούρντισμα αλλά και την παρασκευή του κάθε ροφήματος πίσω από το μπαρ, ο barista είναι αυτός που ξέρει πως να παγιδεύσει τη μαγεία του καφέ μέσα στο φλιτζάνι.

Οι βασικές δομές του Barista Workshop είναι:

  • Ιστορία του καφέ
  • Ανατομία του καρπού
  • Ποικιλίες καφέ
  • Τρόποι επεξεργασίας
  • Μέθοδοι καβουρντίσματος
  • Εκχυλίσεις espresso
  • Παράγοντες που επηρεάζουν τον εσπρέσσο και τρόποι αντιμετώπισης
  • Άλεσμα και μύλοι αλέσεως
  • Καθαρισμός μηχανής Espresso
  • Μέθοδοι παρασκευής καφέ φίλτρου
  • Cupping (γευσιγνωσία)

Αριθμός συμμετεχόντων:  Group 5 ατόμων
Διάρκεια: 18 ώρες

Κλείσε θέση ΕΔΩ 

KUDU NEWSLETTER

Subscribe to our mailing list. Stay tuned with special offers and exclusive news!