KUDU WORKSHOP (BARISTA)

Εισηγητής: Θανάσης Νικόλης (KUDU Barista trainer)

Πανελλήνιος Πρωταθλητής Barista 2013.

barista-workshop-iouniou

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η βασική εκπαίδευση του barista σε ότι αφορά την έννοια του 3ου κύματος καφέ.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν και να γευθούν specialty coffees.

…Η αποστολή του μπαριστα στο “τρίτο κύμα” είναι να σαγηνεύσει τα υπέροχα αρώματα μέσα από τον φρεσκοψημένο κόκκο και να τα παγιδεύσει μέσα στο φλιτζάνι χρησιμοποιώντας όλες τις γνώσεις του, οι οποίες ξεκινούν από την βοτανολογία και φτάνουν στην χημεία και την μοριακή γαστρονομία καθώς και την τέχνη που αναπτύσσεται και χρησιμοποιείται κατά το καβούρντισμα αλλά και την παρασκευή του κάθε ροφήματος πίσω από το μπαρ…

 

Οι βασικές δομές του σεμιναρίου είναι:

• Ιστορία του καφέ

• Ανατομία του καρπού

• Ποικιλίες καφέ

• Τρόποι επεξεργασίας

• Μέθοδοι καβουρντίσματος

• Εκχυλίσεις espresso

• Παράγοντες που επηρεάζουν τον εσπρέσσο και τρόποι αντιμετώπισης

• Άλεσμα και μύλοι αλέσεως

• Καθαρισμός μηχανής Espresso

• Μέθοδοι παρασκευής καφέ φίλτρου

• Cupping (γευσιγνωσία)

 

Στο κόστος συμμετοχής περιλαμβάνονται 18 ώρες πρακτικής και θεωρητικής εξάσκησης καθώς και ένα σκέυος παραγωγής καφέ φίλτρου.

(Group 7 ατόμων)

Πληροφορίες για το κόστος συμμετοχής και τις ημερομηνίες διεξαγωγής των σεμιναρίων:

210-2818840 (Μαριάνα Δημητρίου)

Barista Semina 2015

 

 

KUDU NEWSLETTER

Subscribe to our mailing list. Stay tuned with special offers and exclusive news!