Καφές χωρίς καφεΐνη; Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τον decaf.

kudu_03

Ο καφές είναι ένα από τα πλέον δημοφιλή ροφήματα σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο υπάρχουν άτομα τα οποία αγαπούν το άρωμα και τη γεύση του αλλά δεν απολαμβάνουν όλα τα γευστικά χαρακτηριστικά που έχει να τους προσφέρει ένα φλιτζάνι, εξαιτίας της καφεΐνης που περιέχει.  

Η καφεΐνη που περιέχεται σ’ ένα φλιτζάνι, εξαρτάται τόσο από την ποσότητα που χρησιμοποιήσαμε για να τον φτιάξουμε, όσο και από το είδος του καφέ. Ένα είναι το σίγουρο: πως ο καφές χωρίς αμφιβολία περιέχει καφεΐνη. Σε αυτή άλλωστε οφείλεται η διάθεσή σου που ανεβαίνει μετά από ένα φλιτζάνι καφέ, η διέγερση που αισθάνεσαι αλλά και η τόνωση. Αυτοί είναι και κάποιοι από τους βασικούς λόγους, που για κάποιους ανθρώπους ο καφές είναι απαγορευτικός είτε λόγω προβλημάτων υγείας είτε προσωπικής επιλογής.  

Αν ανήκεις και εσύ σε αυτή την κατηγορία που δε θες να πεις «όχι» σε ένα φλιτζάνι καφέ, τότε ο καφές χωρίς καφεΐνη είναι η λύση που ψάχνεις! Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να απολαύσεις ένα φλιτζάνι καφέ χωρίς τις επιπτώσεις τις καφεΐνης που ενδεχομένως δεν αντέχεις. 

Ο καφές χωρίς καφεΐνη, δηλαδή ο decaffeine, είναι κανονικός καφές που όμως περνά από μια συγκεκριμένη διαδικασία, κατά την οποία αφαιρείται η ποσότητα της καφεΐνης από τους κόκκους του. Στις περισσότερες περιπτώσεις, κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, μπορεί να αφαιρεθεί μέχρι και το 99% της καφεΐνης. 

Η γενική διαδικασία αφαίρεσης της καφεΐνης είναι η εξής: στην αρχή, μουλιάζουν τους κόκκους του καφέ και στη συνέχεια με τη βοήθεια κάποιου διαλύτη ή ενεργού άνθρακα, αυτή διαλύεται.  

Ο Ludwig Roselius λέγεται πως είναι αυτός που εφηύρε τη μέθοδο παραγωγής του decaffeine. Και έτσι χάρη σε αυτόν μπορείς να απολαμβάνεις καφέ χωρίς καφεΐνη!

Και τώρα που τα έμαθες όλα αυτά, τι θα έλεγες για ένα φλιτζάνι DECAF 100% ARABICA; 

KUDU NEWSLETTER

Subscribe to our mailing list. Stay tuned with special offers and exclusive news!