Η μυρωδιά του καφέ… αρκεί για να σε ξυπνήσει

mirodia_kafe

Μήπως ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που και μόνο που θα μυρίσουν καφέ… ξυπνάνε; Να σε ενημερώσουμε πως δεν είσαι ο μόνος. Και όχι μόνο δεν είσαι ο μόνος, που του αρκεί η μυρωδιά του καφέ για να ξυπνήσει αλλά πως υπάρχει και ολόκληρη έρευνα που το τεκμηριώνει.

Ο καφές έχει πολύ σύνθετο άρωμα. Οι ερευνητές μέχρι στιγμής έχουν εντοπίσει τουλάχιστον 800 ενώσεις στις οποίες οφείλει ο καφές, το δυνατό του άρωμα. Οι ενώσεις αυτές είναι που ενεργοποιούν το ανθρώπινο σύστημα την ώρα που κοιμάται και είναι ικανές να τον ξυπνήσουν.

Επιπλέον το άρωμα του καφέ αλλά και η γεύση του είναι τόσο δυνατή και έντονη που μπορεί να προκαλέσει διάφορα συναισθήματα, να ανακαλέσει μνήμες ή ακόμη και να δημιουργήσει τραύματα. Οπότε δεν είναι περίεργο πως η μυρωδιά του και μόνο αρκεί για να ξυπνήσει κάποιος. Οι coffee lovers πολλές φορές αδημονούν να μυρίσουν τον καφέ παρά να τον γευτούν, σημάδι που δείχνει πως το άρωμα του μερικές φορές είναι πιο ισχυρό από το γεύση του.

Οι μυρωδιές μπορούν να προκαλέσουν καλά συναισθήματα, μνήμες ακόμη και τραύματα, οπότε δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι η μυρωδιά του καφέ προκαλεί συναισθήματα αφυπνίσεως στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Τόσο η μυρωδιά του καφέ όσο και η γεύση του είναι ένα από τα πιο ελκυστικά πράγματα που συνδέονται με το κέντρο ευχαρίστησης του ανθρώπου. Οπότε την επόμενη φορά, πριν πιείτε τον καφέ σας, αφιερώστε λίγα λεπτά μυρίσετε το άρωμά του.

KUDU NEWSLETTER

Subscribe to our mailing list. Stay tuned with special offers and exclusive news!