H ιστορία του Cappuccino

kudu_2

Ο Cappuccino άρχισε να γίνεται δημοφιλής στην Αμερική τη δεκαετία του ’80. Αυτό οδήγησε ορισμένους ανθρώπους να πιστεύουν πως πρόκειται για ένα νέο είδος ροφήματος. Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως το ρόφημα αυτό χρονολογείται εκατοντάδες χρόνια πριν και το έχουν ήδη γευτεί πολλές γενιές στην Ευρώπη.

Ο Cappuccino έκανε την εμφάνισή του περί το 1770, στα βιενέζικα καφέ με την ονομασία «Kapuziner». Ένας όρος που χρησιμοποιούσαν για να χαρακτηρίσουν τον καφέ με κρέμα αλλά και το πασπάλισμά του με διάφορα μπαχαρικά.

Η λέξη «Capuchin» σημαίνει κυριολεκτικά καπάκι ή κουκούλα στα ιταλικά. Και επειδή το χρώμα του καφέ ήταν παρόμοιο με το ρούχο που φορούσαν οι καπουτσίνοι μοναχοί, φτάσαμε στο όνομα Cappuccino. Τα «Cappuccini» (όπως είναι γνωστά στην Ιταλία) έγιναν σταδιακά δημοφιλή σε καφετέριες και εστιατόρια σε ολόκληρη τη χώρα.

Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι μέθοδοι παραγωγής Cappuccino βελτιώθηκαν σημαντικά κι απλοποιήθηκαν. Αυτό συνέβη σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας των καλύτερων και ευρύτερα διαδεδομένων μηχανών εσπρέσο αλλά και στις νέες τεχνικές που αναπτύχθηκαν.

Τότε ήταν που τέθηκαν τα θεμέλια για την παγκόσμια αναγνώριση του Cappuccino.

Ο Cappuccino συνίσταται να πίνεται χωρίς την προσθήκη κάποιου γλυκαντικού, για να γευτεί κανείς καλύτερα τα αρώματα και τη γεύση του. Αποτελείται από περίπου 125 -130 ml γάλα και 25 ml καφέ. Αυτή είναι άλλωστε και η σωστή αναλογία που πρέπει να ακολουθήσεις για να έχεις ένα τέλειο αποτέλεσμα.

Βρες εδώ τη δική σου, ιδανική ποικιλία καφέ και ετοίμασε ένα τέλειο Cappuccino.

ETHIOPIA ABYSSINIAN MOCCA (250GR)

GUATEMALA SAN FLORENCIO (250GR)

HABIT (SPECIALTY COFFEE BLEND)  

Μόλις τελειοποιήσεις την τεχνική σου, δες εδώ πώς θα φτιάξεις κι ένα σωστό latte art

KUDU NEWSLETTER

Subscribe to our mailing list. Stay tuned with special offers and exclusive news!