Μηχανές espresso για το σπίτι: Τι να προσέξεις! #kudupedia

shutterstock_463943765

Για εσένα που λατρεύεις τον καφέ, αλλά δεν ασχολείσαι επαγγελματικά μαζί του, η μηχανή espresso που που θα αποκτήσεις για το σπίτι, θα σε κάνει να νιώθεις ως ένας μικρός barista.

Και η επιλογή της εν λόγω μηχανής, δεν είναι μία απλή υπόθεση. Πριν αποφασίσεις ποιο μοντέλο μηχανής θα αποκτήσεις, καλό είναι να λάβεις υπόψιν σου τα εξής:

 

Αυτόματες μηχανές espresso

Για εσένα που θέλεις εύκολα και απλά ένα καλό σπιτικό espresso. Διαθέτουν καθορισμένη πίεση και έχεις πάντα το ίδιο σταθερό αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα δέχονται έτοιμο αλεσμένο καφέ, ενώ μερικές δουλεύουν και με έτοιμες μερίδες espresso γνωστές ως ESE pods. Στα μειονεκτήματά τους το γεγονός ότι δεν είναι και η πιο οικονομική λύση, ενώ και στο τελικό αποτέλεσμα δεν μπορείς να κάνεις πάρα πολλές αλλαγές.

 

Ημιαυτόματες μηχανές espresso

Για εσένα που θέλεις να έχεις ένα μερίδιο συμμετοχής στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος. Κάνουν ότι και οι αυτόματες, όμως η έναρξη και η παύση της εκχύλισης γίνεται χειροκίνητα. Αυτό σου επιτρέπει να επηρεάσεις άμεσα το τελικό αποτέλεσμα. Φυσικά χρειάζεται εξάσκηση, αλλά αν αγαπάς την όλη διαδικασία, είμαστε σίγουροι πως τελικά θα τα καταφέρεις!Εξάσκηση και παρατήρηση, είναι όλα όσα χρειάζεσαι!

 

Χειροκίνητες μηχανές espresso

Για σένα που θέλεις να έχεις τον πλήρη έλεγχο της διαδικασίας. Το μεγάλο πλεονέκτημά τους; Η δυνατότητα χειροκίνητης ρύθμισης του συνόλου των παραμέτρων που καθορίζουν το αποτέλεσμα της εκχύλισης, ώστε ο καφές να είναι απόλυτα σύμφωνος με τις προτιμήσεις σου. Κάθε μέρα θα μεταμορφώνεσαι σε έναν πραγματικό barista! Ως μειονέκτημά τους θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε πως η  διαδικασία γίνεται χειροκίνητα με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα λάθους. Αλλά το κυνήγι της τελειότητας, έχει και τα ρίσκα του! Και για το τέλος:

Μηχανές με σύστημα κάψουλας

Για σένα που επιθυμείς μία μικρή και φορητή μηχανή έτσι ώστε να παρασκευάζεις γρήγορα και εύκολα διάφορα ροφήματα. Βέβαια η κάψουλα είναι κάψουλα. Τι σημαίνει αυτό; Περιορισμένος όγκος επιλογής ποικιλίας -συνήθως- αυστηρά το τυποποιημένο είδος καφέ του εκάστοτε κατασκευαστή. Γρήγορο, αλλά περιοριστικό σε γεύση και απόλαυση.

KUDU NEWSLETTER

Subscribe to our mailing list. Stay tuned with special offers and exclusive news!