Έλληνες roasters- Ποιοι είμαστε και τι ακριβώς κάνουμε! #kudupedia

kAPOgiannis

Έχεις ακούσει τελευταία την ορολογία Έλληνες Roasters και δεν μπορείς να αντιληφθείς τι ακριβώς κάνουν; Σε τι διαφέρουν από τους άλλους; Ψυχραιμία. Εμείς είμαστε εδώ για να σου εξηγήσουμε ακριβώς.

Εξάλλου τέτοιοι είμαστε και εμείς! Η διαδικασία λοιπόν πάει ως εξής:

Εισάγουμε ποικιλίες καφέ από τις φάρμες του εξωτερικού.

Στη συνέχεια με τον εξοπλισμό που διαθέτουμε, καβουρδίζουμε αυτές τις ποικιλίες δημιουργώντας ξεχωριστά χαρμάνια, τα οποία συσκευάζουμε και διαθέτουμε στην αγορά.

Μάλιστα, σε λίγα μόλις χρόνια, οι Έλληνες Roasters έχουν καταφέρει να αναδείξουν τη σημασία του speciality coffee και να φέρουν το 3ο κύμα καφέ στη χώρα μας!

Η KUDU Coffee Roasters συγκεκριμένα

Συγκεκριμένα, στην εταιρεία μας δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στη συλλογή των κόκκων καφέ, στο καβούρδισμά τους και στην απόσταξή τους, ώστε να αναδύεται κάθε φορά η μοναδική γεύση και το ξεχωριστό άρωμα της κάθε ποικιλίας καφέ.

Η διαρκής ενασχόλησή μας με τον καφέ, από τη στιγμή της «γέννησής» του μέχρι το φλιτζάνι, στοχεύει στο να προσφέρει σε όλους τους πελάτες του καφέ KUDU αυτή την ανεπανάληπτη γευστική εμπειρία.

Μέσα στις ειδικά εξοπλισμένες εγκαταστάσεις μας, επιλέγονται μετά από γευστικές δοκιμές (cupping) οι καλύτερες ποικιλίες καφέ, οι οποίες στη συνέχεια καβουρδίζονται σε μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις μας, προκειμένου να παραχθούν οι καφέδες KUDU.

Στη συνέχεια, μετά τη διαδικασία του καβουρδίσματος, όλες οι ποικιλίες των καφέδων KUDU δοκιμάζονται από εξειδικευμένους baristas, οι οποίοι συμβάλλουν με την πολύτιμη γνώμη τους στη διαμόρφωση του τελικού προφίλ ενός καφέ και παράλληλα προτείνουν και τις συνθήκες απόσταξής του.

Εκτός από τους baristas, οι καφέδες μας, προτού βγουν στην αγορά, προσφέρονται και στους πελάτες μας υπό μορφή γευστικής δοκιμής. Πιστεύουμε πως η ανατροφοδότηση (feedback) εκ μέρους των πελατών μας μας δίνει τη δυνατότητα να εξερευνήσουμε περαιτέρω τις δυνατότητες του καφέ και τις αξιοποιήσουμε στο έπακρο για καλύτερα γευστικά αποτελέσματα.

Η φιλοσοφία μας

Ο καφές KUDU είναι εκλεκτής ποιότητας καφές από εξαιρετικούς κόκκους Arabica, που μεγαλώνουν αποκλειστικά σε ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες και προσφέρουν χαρακτηριστικές γεύσεις εξαιτίας των μοναδικών χαρακτηριστικών του εδάφους όπου καλλιεργούνται. Η ιδιαιτερότητα των συγκεκριμένων ποικιλιών καφέ έγκειται στα γευστικά και αρωματικά χαρακτηριστικά (οξύτητα, σώμα, γεύση, άρωμα) που συνθέτουν το προφίλ τους, καθώς επίσης και στη διασφαλισμένη πορεία τους από τον κόκκο έως το φλιτζάνι. Σε όλους τους καφέδες μας αναγράφεται η χώρα προέλευσής τους καθώς και ο τρόπος επεξεργασίας τους. Συγκεντρώνουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την επεξεργασία του καφέ και τον τρόπο σύμφωνα με τον οποίο καλλιεργεί τα προϊόντα η εκάστοτε φάρμα. Παράγουμε και εμπορευόμαστε εκλεκτής ποιότητας καφέ, έχοντας ως στόχο να ανταποκρινόμαστε στις υψηλές προσδοκίες των πελατών μας και να προσφέρουμε το καλύτερο ποιοτικά προϊόν στον καταναλωτή.

Η φιλοσοφία της εταιρείας KUDU στηρίζεται στο τρίπτυχο:

Ποιότητα – Υψηλές προδιαγραφές – Συνέπεια.

KUDU NEWSLETTER

Subscribe to our mailing list. Stay tuned with special offers and exclusive news!