Όταν η Google εκπαίδευσε barista χρησιμοποιώντας εικονική πραγματικότητα

shutterstock_451483354

Μια από τις πιο σημαντικές επενδύσεις οποιασδήποτε εταιρείας specialty coffee είναι η εκπαίδευση του προσωπικού, είτε πρόκειται για τους barista είτε για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο που εργάζεται στον χώρο. Ένα από τα δυσκολότερα κομμάτια της εκπαίδευσης είναι η εύρεση των κατάλληλων μέσων, του κατάλληλου χώρου αλλά και του απαραίτητου χώρου για την πραγματοποίηση της.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Εικόνα: Google Daydream Labs.

Θα μπορούσε η εικονική πραγματικότητα να προσφέρει μια λύση σε αυτό;

Η Google αποπειράθηκε να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα και ας δούμε τι έμαθε:

Η απάντηση των Google’s Daydream Labs είναι “μάλλον”.

pasted-image-0 (1)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πριν λίγο καιρό, ερευνητές και προγραμματιστές της εταιρείας δημιούργησαν ένα μοντέλο VR (“Virtual Reality”) όπου το άτομο μάθαινε πώς να φτιάξει ένα σφηνάκι εσπρέσο με επαγγελματικό εξοπλισμό. 

Σκοπός τους ήταν να δουν εάν τα άτομα θα μάθαιναν στους νεοσύλλεκτους baristas να φτιάχνουν “με τα χέρια τους” τον καφέ, αντί να παρακολουθούν βίντεο με οδηγίες.

Οι συμμετέχοντες στο πείραμα χωρίστηκαν σε δυο ομάδες: Οι πρώτοι έμαθαν την τεχνική μέσω βίντεο και οι δεύτεροι δοκίμασαν την τύχη τους με το VR.

pasted-image-0-2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως, παρότι κανείς τους δεν έφτιαξε τον τέλειο καφέ, το γκρουπ που προετοιμάστηκε με την βοήθεια VR έμαθε καλύτερα την διαδικασία.

Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες μπορούσαν να “ξαναπεράσουν” την διαδικασία όσες φορές ήθελαν προτού προσπαθήσουν να φτιάξουν ένα πραγματικό σφηνάκι εσπρέσο.

Αυτό που παρατηρήθηκε είναι πως όσοι έβλεπαν βίντεο στο Youtube, έτειναν να διαβάζουν τις οδηγίες τουλάχιστον τρεις φορές ενώ όσοι μάθαιναν με VR, δυο.

Τελικά, οι ειδικοί παρατήρησαν πως παρότι οι ομάδα του VR είχε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση μπροστά στην πραγματική παρασκευή ενός εσπρέσο, υπήρχαν τομείς που επιδέχονταν σημαντικών βελτιώσεων.

Οπότε, μέχρι να τελειοποιηθεί η τέχνη του VR στην εκπαίδευση των barista, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όποιον το επιθυμεί μόνο για εξάσκηση!

KUDU NEWSLETTER

Subscribe to our mailing list. Stay tuned with special offers and exclusive news!