Γιατί ο καφές στα αεροπλάνα δεν είναι εύγεστος;

kafes_2

Όποιος και αν είναι ο αγαπημένος σου καφές espresso, καφές φίλτρου ή ελληνικός, το σίγουρο είναι πως ο καφές που θα σου σερβίρουν στο αεροπλάνο δεν θα «πετάξει» ποτέ τη γεύση του στα ουράνια. Είναι κοινό μυστικό, πως ο χειρότερος καφές που μπορεί να πιει ποτέ κάποιος είναι αυτός του αεροπλάνου. Τι είναι άραγε, αυτό που φταίει και ο καφές στα αεροπλάνα κατατάσσεται πρώτος στην κατηγορία του χειρότερου καφέ;  

Μήπως φταίνε οι κόκκοι του; Το πρώτο πράγμα που θα σκεφτεί κάποιος πως ευθύνεται για την άσχημη γεύση του καφέ είναι η προέλευσή του και η επιλογή των κόκκων του. Εν τούτοις, είναι γνωστό πως οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες επιλέγουν για την παρασκευή του καφέ τους γνωστές ποικιλίες. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι αεροπορικές εταιρείες που διαφημίζουν τη συνεργασία τους με συγκεκριμένες παρτίδες καφέ. Επομένως ποιο είναι το πρόβλημα; Η αρχή είναι το νερό. Σύμφωνα με έκθεση της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος στην Αμερική το νερό των αεροπορικών γραμμών περιείχε επιβλαβή βακτήρια σε ποσοστό 12%. Η ποιότητα του νερού που χρησιμοποιούν οι αεροσυνοδοί για την παρασκευή του τσαγιού ή του καφέ, είναι υπεύθυνη για τη γεύση του. Σημαντική αλλοίωση στη γεύση του καφέ, παίζει και η διαδικασία που κάνουν οι αεροσυνοδοί να ζεσταίνουν και να ξαναζεσταίνουν τον εναπομείναντα καφέ.  

Τι μπορείς να κάνεις εσύ που είσαι λάτρης του καφέ; Η αλήθεια είναι πως με τους κανόνες λειτουργίας των αεροδρομίων δεν επιτρέπεται να φέρεις τον καφέ σου μέσα στην καμπίνα — αν και πολύ θα το ήθελες! Επομένως η λύση είναι μια, να μην πίνεις καφέ στο αεροπλάνο και αντί αυτού να ζητήσεις χυμό. Εννοείται, πως πριν την πτήση σου, περνάς από το αγαπημένο σου καφέ, παίρνεις τον καφέ μαζί σου και τον απολαμβάνεις όσο οδηγείς προς το αεροδρόμιο.

KUDU NEWSLETTER

Subscribe to our mailing list. Stay tuned with special offers and exclusive news!