Ο Μπετόβεν και άλλες 3 διάσημες προσωπικότητες που λάτρεψαν τον καφέ!

shutterstock_487024261

Ο καφές είναι καφές. Και όχι δεν είναι γνωμικό του Κομφούκιου, αλλά η αλήθεια είναι πως μπροστά στη γεύση του καφέ είμαστε όλοι ίσοι.

Είτε λοιπόν είσαι ο Πλανητάρχης, είτε ο Λούντβιχ βαν Μπετόβεν ή ο Γιώργος το παιδί της γειτονιάς (αλλά άμα θέλεις και ο άντρας της χρονιάς)  τον ίδιο καφέ θα πίνεις.

Και πάμε να δούμε 4 προσωπικότητες που είναι ήταν “ένας από εμάς”:

 

Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν

Ο περίφημος συνθέτης αγαπούσε τόσο πολύ τον καφέ που δεν μπορούσε να ξεκινήσει την ημέρα του αν κάθε πρωί δεν έπινε έναν καφέ με ακριβώς 60 κόκκους καφέ.

Για να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται, σκέψου πως απλώς άλεθε τους κόκκους και τους περιέλουζε με βραστό νερό. Τίποτα άλλο.

 

Βολταίρος

Ο Βολταίρος αναφέρεται πως κατανάλωνε περίπου 40 με 50 κούπες καφέ την ημέρα, στις οποίες, συχνά, προσέθετε σοκολάτα.

Συγκεκριμένα, επαινούσε τον καφέ για την έμπνευση (και την εγρήγορση) πίσω από τα έργα φιλοσοφίας του και πλήρωνε γενναιόδωρα τους υπηρέτες που κατάφερναν να βρουν τους αγαπημένους του κόκκους καφέ.

 

Τόμας Τζέφερσον

Ο Τζέφερσον ήταν γνωστός για την αδυναμία που είχε στο κρασί, ωστόσο, είχε αποκαλέσει τον καφέ το “αγαπημένο του ρόφημα [από εκείνα] του πολιτισμένου κόσμου”.

 

Θίοντορ Ρούσβελτ

Σύμφωνα με ιστορικές αναφορές, ο Ρούσβελτ κατανάλωνε καθημερινά περίπου ένα γαλόνι καφέ. Σε εκείνον αποδίδεται, επίσης, η επινόηση του σλόγκαν “Καλό ως την τελευταία γουλιά” (“Good to the last drop”) της αλυσίδας Maxwell House Coffee, μια φράση που χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο σπίτι του πρώην Προέδρου Άντριου Τζάκσον.

 

Για σήμερα προτείνουμε τον απόλυτο καφέ ETHIOPIA GUJI SASABΑ

που μπορείτε να το προμηθευτείτε εδώ!

Κάθε βδομάδα μοιραζόμαστε μαζί σας μία ιστορία από το μαγικό κόσμο του καφέ! #coffeetales

KUDU NEWSLETTER

Subscribe to our mailing list. Stay tuned with special offers and exclusive news!