Τα βασικά μέρη μιας ημιεπαγγελματικής μηχανής espresso! #kudupedia

Kudu

Οι μηχανές του espresso ανάλογα με τη χρήση για την οποία προορίζονται, χωρίζονται σε επαγγελματικές, ημιεπαγγελματικές και οικιακές.

H κύρια διαφορά τους αφορά τον αριθμό των portafilters με τα οποία μπορούν να εξοπλιστούν, καθώς και η ποιότητα των ροφημάτων που μπορεί να παράξουν.

Στο σημερινό #kudupedia θα δούμε τα μέρη από τα οποία αποτελείται μία πολύ καλή ημιεπαγγελματική μηχανή espresso, Bezzera Unica PID. Μία μηχανή εξαιρετικής ποιότητας με εξαρτήματα επαγγελματικού επιπέδου που σου δίνουν τη δυνατότητα να ετοιμάσεις καφέ και κρεμώδη καπουτσίνο σε μερικά δευτερόλεπτα.

Έχουμε λοιπόν:

Portafilter: Είναι ένα μεταλλικό εξάρτημα με πλαστική λαβή στο οποίο μπαίνει ο αλεσμένος καφές. Στη συνέχεια ¨κουμπώνει¨ στo group της μηχανής για να βγει ο καφές.

Group Ηead: Από το group βγαίνει το ζεστό νερό το οποίο περνάει στο portafilter και από εκεί στο φλιτζάνι μας.

Εspresso spout: To μεταλλικό μέρος του κλείστρου από το οποίο τρέχει ο καφές.

Pressure Gauge: Είναι οι μετρητές πίεσης που μας ενημερώνουν για την πίεση στο boiler και στο group.

Steam Wand: Είναι τα ακροφύσια ατμού στη μηχανή espresso.

Drain Tray: O χώρος που συγκεντρώνει νερό και υπολείμματα καφέ.

PID: Χρησιμοποιώντας 2 προγράμματα, διαχειρίζεται τα θερμοκρασία του καφέ και του ατμού που όρισε ο χρήστης.

Καλούς καφέδες λοιπόν!

KUDU NEWSLETTER

Subscribe to our mailing list. Stay tuned with special offers and exclusive news!