Πώς ο εσπρέσο μπορεί να αποτελέσει το κλειδί για μία δυνατή σχέση

shutterstock_397793980

Ξεκινώντας ένα κείμενο για τον καφέ και τον έρωτα, πέρασε από το μυαλό μου μια φράση από το βιβλίο “Sixth Grave on the Edge” της Darynda Jones που περιγράφει τέλεια την αίσθηση του να πίνεις καφέ με το ερωτικό σου ενδιαφέρον…

I stretched as those three little words that every girl longs to hear slipped from his mouth with effortless ease.

As though they did every day. As though they didn’t mean the world to me. Τεντώθηκα την ώρα που αυτές οι τρεις μικρές λέξεις

που κάθε κορίτσι θέλει να ακούσει γλίστρησαν από το στόμα του αβίαστα. Λες και το έκαναν κάθε μέρα. Λες και δεν σήμαιναν τίποτα για μένα.

With one corner of his mouth tipping sensually, he asked, “Want some coffee?”  Με την άκρη των χειλιών του αισθησιακά, ρώτησε, “Θέλεις καφέ;”

And I fell. Και ερωτεύτηκα.

I fell hard. Ερωτεύτηκα βαριά.

Ο καφές έχει αυτήν την “μαγική” ιδιότητα ως ιεροτελεστία. Ο εσπρέσο δεν είναι, όμως, ένας οποιοδήποτε καφές. Από την Αργεντινή και την Κούβα έως και την Ανατολική Ευρώπη, ο εσπρέσο είναι το βασικό είδος καφέ που θα συναντήσεις στον δρόμο σου. Η ποιότητα και το άρωμα του τον κάνουν τόσο ιδιαίτερο, που μόλις τον γευθείς, δεν θα τον άλλαζες για κανένα άλλο είδος καφέ.

Θες να γίνει το βασικό συστατικό σου σε διάφορες καταστάσεις, είτε είσαι μόνος/-η σπίτι είτε βγεις με τους φίλους σου. Συνδυάζεται όμορφα, όποια μορφή και αν πάρει, είτε αυτή ονομάζεται καπουτσίνο είτε latte. Και ακριβώς εκεί κολλάει με τον έρωτα. Το να πας για ποτό είναι εύκολο. Μπαίνεις σε ένα χώρο, κάθεσαι και αφήνεις την δυνατή μουσική και την βραδινή ατμόσφαιρα να κάνει την δουλειά της. Αυτό που γνωρίζουμε, και πιθανότατα έχουμε βιώσει, όλοι, όμως, είναι πως όταν θέλει κανείς να επενδύσει στην σχέση του με τον άλλο και πραγματικά να βάλει τον εαυτό του στην προσπάθεια… θα πάει για καφέ. Και όχι απλά για καφέ. Θα διαλέξει ένα μέρος ιδιαίτερο, όπου μπορεί, με τις ευλογίες ενός εσπρέσο ή ενός καπουτσίνο, να επενδύσει στην σχέση που έχει (ή θέλει να έχει) με το άτομο απέναντι του.

Φυσικά, το ποσοστό επιτυχίας όλων των παραπάνω καθορίζεται από το άρωμα και την ποιότητα του εκάστοτε εσπρέσο. Αυτό που θέλεις είναι ο άλλος να φέρει τον καφέ κοντά στο πρόσωπο του και να ευχαριστηθεί τόσο την εμπειρία που θα είναι ικανός/-η να ακούσει ό,τι έχεις να πεις.

Την εμπειρία αυτή μπορεί να εξασφαλίσει ένα φλιτζάνι ETHIOPIA ADADO YIRGACHEFFE!

KUDU NEWSLETTER

Subscribe to our mailing list. Stay tuned with special offers and exclusive news!