Ένα ακόμη φλυτζάνι καφέ για μακροζωία;

fffff

Λίγος καφές παραπάνω τη μέρα φαίνεται να σου χαρίζει χρόνια, λένε οι ειδικοί.

Όχι μια, αλλά δύο έρευνες έρχονται να επαναφέρουν στο επίκεντρο της συζήτησης το αιώνιο ερώτημα “Πόσο καλό κάνει ο καφές στην υγεία μας;”.

Οι δύο έρευνες έγιναν η μια με δείγμα από ευρωπαϊκές χώρες και η άλλη με δείγμα από άτομα που ζουν στην Αφρική. Το αξιοπρόσεκτο αυτών των ερευνών ήταν πως συμμετείχαν σε αυτές άνθρωποι με διαφορετικές συνήθειες και κουλτούρες, άνθρωποι που πίνουν με διαφορετικό τρόπο τον καφέ τους.  Και όμως τα αποτελέσματα ήταν κοινά! Ο καφές κάνει καλό στην υγεία.

Σύμφωνα με τη μελέτη που έγινε σε 520.000 ανθρώπους σε 10 ευρωπαϊκές χώρες, η οποία είναι και η μεγαλύτερη έρευνα που έχει γίνει μέχρι σήμερα για τον καφέ, διαπιστώθηκε πως ο καφές όχι μόνο δεν συνδέεται με τη θνησιμότητα αλλά, μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο αυτής.

Στη δεύτερη έρευνα, πήραν μέρος 185.000 Αφροαμερικανοί, Χαβανέζοι και Λατίνοι. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτής ο καφές αυξάνει τη μακροζωία σε διάφορες φυλές. Οι άνθρωποι που έπιναν δύο έως τέσσερα φλιτζάνια την ημέρα καφέ είχαν κατά 18% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου σε σύγκριση με τα άτομα που δεν έπιναν καθόλου καφέ. Η μελέτη έρχεται να δείξει πως υπάρχει ισχυρός δεσμός μεταξύ καφέ και μακροζωίας και διαπίστωσε ότι η θνησιμότητα σχετίζεται αντιστρόφως με την κατανάλωση καφέ όσον αφορά καρδιακές παθήσεις, καρκίνο, εγκεφαλικό και διαβήτη.

Η μελέτη που έγινε στις ευρωπαϊκές χώρες αποκάλυψε πως ο καφές βοηθά τόσο τους άντρες και τις γυναίκες να ξεπεράσουν πεπτικές ασθένειες αλλά και στον καρκίνο. Όσοι έπιναν τρία ή περισσότερα φλιτζάνια την ημέρα είχαν χαμηλότερο ποσοστό να πεθάνουν από αυτά.

KUDU NEWSLETTER

Subscribe to our mailing list. Stay tuned with special offers and exclusive news!