Τα είδη καφέ του espresso (Μέρος Β’) #kudupedia

kudu espresso types

Συνεχίζουμε σήμερα το δεύτερο μέρος της σειράς!

O δημοφιλής καφές espresso είναι η βάση μίας ευρείας ποικιλίας εκλεκτών ειδών καφέ, που διαφέρουν μεταξύ τους ως προς τη συνταγή, τον τρόπο παρασκευής ή σερβιρίσματος.

Επιχειρούμε λοιπόν μέσα από ένα αφιέρωμα με δύο μέρη (θυμήσου εδώ το πρώτο μέρος), να αποσαφηνίσουμε τα βασικότερα είδη espresso και τα μοναδικά χαρακτηριστικά της κάθε ποικιλίας για να ξέρεις κι εσύ τις διαφορές ανάμεσά τους!

Πάμε να δούμε:

Café Breve
Espresso με κρέμα σε αναλογία 50 – 50. Πρόκειται για αμερικανική εκδοχή του caffe-latte, όπου η κρέμα αποτελείται με τη σειρά της κατά 50% από αφρόγαλα και 50% από κρέμα γάλακτος.

Cappuccino
Ίσως η πιο δημοφιλής εκδοχή του espresso. Ένα φλιτζάνι καπουτσίνο πρέπει να είναι περίπου 150 ml, το οποίο θα περιέχει 25 ml εσπρέσο και 100 ml αφρόγαλο.

Café Latte
Συνδυασμός ενός μονού espresso με ζεσταμένο (όχι διογκωμένο) πλήρες γάλα στον ατμό με σκεύος από 220ml έως 300ml.

Cafè Marocchino
Σερβίρεται στο φλιτζάνι του espresso και αποτελείται από μία δόση espresso, σκόνη κακάο και κρέμα γάλακτος. Σε ορισμένες περιοχές της Βόρειας Ιταλίας, προσθέτουν και κόκκους κακάο.

Long Black
Παραλλαγή του americano, αλλά η ειδοποιός διαφορά τους, είναι πως το ζεστό νερό μπαίνει πρώτο στο φλιτζάνι, πριν τον καφέ.

Όπως και να επιλέξετε να πιείτε τον καφέ σας εξασφαλίστε την ποιότητά του με τις KUDU ποικιλίες μοναδικής προέλευσης! Δες τες εδώ

 

KUDU NEWSLETTER

Subscribe to our mailing list. Stay tuned with special offers and exclusive news!