Ο γύρος του κόσμου με ένα φλυτζάνι καφέ

KUDU1 (2)

Έχεις αναλογιστεί ποτέ πόσα χλμ. απέχει η Βραζιλία, η Κολομβία ή η Κένυα;

Αν σου έλεγαν πως για να απολαύσεις έναν καφέ από 100% κόκκους καφέ Βραζιλίας θα πρέπει να διανύσεις απόσταση 9653 χλμ. τι θα έκανες; Δεν νομίζουμε πως η απάντηση είναι δύσκολη καθώς δεν είναι άλλη από το «δε θα πήγαινα». Τι γίνεται όμως όταν μπορείς να απολαύσεις έναν καφέ από 100% κόκκους καφέ Βραζιλίας, Γουατεμάλας ή και Κένυας όποια στιγμή της ημέρας και όπου εσύ θες; Αρκεί ένα κλικ στο Kudu Coffee Eshop για να γευτείς την οξύτητα, τη γεύση και το άρωμα του αγαπημένου σου καφέ. Το μόνο που εσύ πρέπει να διαλέξεις δεν είναι άλλο από τον τόπο προέλευσης του.
Καφές από τη Βραζιλία: Όταν μιλάς για καφέ η πρώτη λέξη που θα σου έρθει στο μυαλό δεν είναι άλλη από τη Βραζιλία και όχι αδίκως. Η Βραζιλία είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη παραγωγή καφέ στον κόσμο. Οι ποικιλίες του καφέ της Βραζιλίας χωρίζονται σε δύο την Arabica και την Robusta, ανάλογα με την τη μέθοδο επεξεργασίας που έχουν υποστεί οι κόκκοι. Αυτό που χαρίζει το βραζιλιάνικο καφέ είναι η γλυκιά του γεύση και η χαμηλή οξύτητα.

Καφές από το Μεξικό: Ανεβαίνοντας λίγο βορειότερα από τη Βραζιλία θα συναντήσεις το Μεξικό και τις δικές του ποικιλίες καφέ! Η ποικιλία καφέ Γουατεμάλα που ανήκει στην arabica καλλιεργείται κυρίως στις νότιες και στις κεντρικές περιοχές του Μεξικό. Ο καφές αυτής της ποικιλίας έχει έντονη οξύτητα και μια πικράδα που στο τέλος είναι ευχάριστη. Η ιδιαιτερότητά του αυτή οφείλεται κυρίως στα μεγάλα υψόμετρα όπου και καλλιεργείται.

Καφές από την Κένυα: Διασχίζοντας τον Βόρειο Ατλαντικό και κάνοντας μια στάση στην Κένυα θα γευτείς μια ποικιλία καφέ με γλυκιά γεύση και έντονο άρωμα. Η ποικιλία arabica του καφέ από την Κένυα θεωρείται η καλύτερη ποικιλία του.
Εμείς σου ευχόμαστε καλή απόλαυση. Η επιλογή δική σου!

KUDU NEWSLETTER

Subscribe to our mailing list. Stay tuned with special offers and exclusive news!