10 πόλεις που κάθε coffeelover πρέπει να επισκεφτεί! (Μέρος Α’)

Kudu coffeetale

Όταν αγαπάς τον καφέ, αγαπάς τον καφέ.
Έχεις συγκεκριμένη άποψη για όλα τα καφέ της περιοχής σου και όταν ταξιδεύεις ψάχνεις το πιο ποιοτικό brew της πόλης!
Τι γίνεται όμως, όταν ολόκληρη η πόλη προσφέρει μία υπέροχη ευκαιρία να γνωρίσεις νέες γεύσεις και τάσεις;
Τότε μιλάμε για τον επίγειο παράδεισο.
Πάμε να δούμε λοιπόν 8 πόλεις, σε δύο αφιερώματα, που αξίζει να επισκεφτείς!

 

Λονδίνο, Αγγλία
Τα πρώτα καταστήματα αποκλειστικά με espresso, όπως το Flat White και το Kaffeine, τα άνοιξαν στη βρετανική πρωτεύουσα Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί πριν περίπου από μία δεκαετία. Από τότε άρχισαν να ξεφυτρώνουν πολλά αντίστοιχα καταστήματα σε όλες τις γειτονιές του Λονδίνου. Πιο δημοφιλείς επιλογές εδώ είναι οι καφέδες Flat white ή cappuccino.

 

Μελβούρνη, Αυστραλία
Η Αυστραλία είναι μία χώρα που παίρνει τον καφέ πολύ σοβαρά. Κάθε μία από τις πόλεις της έχει τα δικά της vibe και ιδιαίτερα, ξεχωριστά καφέ. Πολλοί Αυστραλοί περηφανεύονται σχετικά με την αγάπη τους για τον καφέ, ενώ οι καφετέριες στη Μελβούρνη είναι διάσημες σε όλο τον κόσμο. Είναι ένα μέρος παθιασμένο με τις τέχνες, το φαγητό και τον καφέ, γεμάτο με αρχιτεκτονικά κοσμήματα, γκαλερί, εναλλακτικά βιβλιοπωλεία, καφετέριες και συναυλιακούς χώρους. Ακριβώς εδώ πραγματοποιείται το μεγαλύτερο ετήσιο coffee expo Ασίας – Ωκεανίας.

 

Ρέικιαβικ, Ισλανδία
Μετά τους Ολλανδούς και τους Σκανδιναβούς, οι Ισλανδοί παρουσιάζουν την υψηλότερη κατανάλωση καφέ ανά κεφάλι στον κόσμο. Πριν μερικά χρόνια, τα καφέ στο Ρέικιαβικ έδιναν έμφαση κυρίως στο φαγητό, με τους πελάτες να ενδιαφέρονται περισσότερο για το κέικ που συνοδεύει τον καφέ, παρά για τον ίδιο τον καφέ. Στη συνέχεια, όμως, ο κόσμος άρχισε να εκδηλώνει ενδιαφέρον για τον καφέ και μικρές επιχειρήσεις άρχισαν να ανθίζουν. Πλέον, δεν υπάρχει γειτονιά χωρίς το δικό της καφέ. Ιδιαίτερη τοπική προτίμηση οι καφέδες Latte ή Cappuccino.

 

Σιάτλ, ΗΠΑ
Αν υπάρχει μία αμερικανική πόλη που ξεχωρίζει σε αυτόν τον τομέα, αυτή είναι το Σιάτλ. Η πόλη είναι γεμάτη από indie καφετέριες, οι περισσότερες από τις οποίες ανήκουν σε ντόπιους. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου που ως πόλη φιγουράρει στις top θέσεις στην κατάταξη με την υψηλότερη κατανάλωση ανά πολίτη!

 

Αβάνα, Κούβα
Η χώρα όλη μυρίζει καφέ. Τοπικές “μαγίες” θεωρούνται ο Cafe Cubano- εσπρέσο ανακατεμένο με ζάχαρη – και ο Coradito εσπρέσο με χτυπημένο γάλα αλλά και το απαραίτητο συνοδευτικό μετά το γεύμα, για ένα γρήγορο διάλειμμα ή μια συνάντηση με φίλους.

 

Κάθε βδομάδα μοιραζόμαστε μαζί σας ιστορίες και γνώσεις σχετικά με το μαγικό κόσμο του καφέ! #coffeetales

KUDU NEWSLETTER

Subscribe to our mailing list. Stay tuned with special offers and exclusive news!