ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕ

Στην εταιρεία Kudu καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εξασφαλιστεί η ποιότητα σε όλες τις φάσεις επεξεργασίας του καφέ. Σε γενικές γραμμές, η επεξεργασία του καφέ κατηγοριοποιείται σε 3 βασικές μεθόδους/τεχνικές (πλύση, ημι-πλύση και φυσική – ξηρή μέθοδος) (Washed, Semi-Washed and Natural), στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και ορισμένες επιμέρους διαδικασίες, όπως η αποκαφεϊνοποίηση του καφέ (decaffeination), η συλλογή (picking), το στέγνωμα (drying), το άλεσμα (dry milling) και η «ξεκούραση» (resting) του καφέ.

Η επεξεργασία του καφέ περιλαμβάνει όλα τα στάδια από τη στιγμή της συγκομιδής του μέχρι τη στιγμή της άλεσής του.

25474248_10155336439953789_548375315_o

Η διαδικασία του ψησίματος του καφέ (καβούρδισμα) είναι από τα από τα πιο καθοριστικά στάδια στην επεξεργασία του καφέ. Απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, καθώς οι διαφορετικές ποικιλίες καφέ ψήνονται με διαφορετικό τρόπο, επηρεάζοντας αντίστοιχα και το τελικό γευστικό αποτέλεσμα. Στην εταιρεία μας, το καβούρδισμα πραγματοποιείται από μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, τα οποία διαθέτουν θερμικούς αισθητήρες ακριβείας, που ελέγχουν διαρκώς την καμπύλη θερμότητας, ώστε οι κόκκοι του καφέ να ψήνονται στην κατάλληλη θερμοκρασία.

25485019_10155336560083789_1792439175_o

Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, οι κόκκοι του καφέ από πράσινοι γίνονται καφέ, χάνουν νερό, ο όγκος τους αυξάνεται και αποκτούν άρωμα. Στο τέλος της διαδικασίας ψησίματος, οι κόκκοι του καφέ ψύχονται αμέσως για να σταματήσει η φυσική διαδικασία της καύσης. Στη συνέχεια, ο καφές διατηρείται σε ειδικό χώρο, προκειμένου να αναπτύξει πλήρως τα χαρακτηριστικά του. Μετά από 3 ημέρες, ο καφές μας συσκευάζεται σε ειδικές συσκευασίες με βαλβίδα αέρος, ώστε να εξασφαλιστεί η άριστη συντήρησή του.

Η εταιρεία Kudu διαθέτοντας την κατάλληλη εμπειρία και τεχνογνωσία, παρακολουθεί τη διαδικασία καβουρδίσματος του καφέ από το πρώτο λεπτό ως το τελευταίο.

Είναι προσωπική μας ευθύνη να αναδείξουμε μέσα από το σωστό ψήσιμο του καφέ τη μοναδικότητα της προέλευσής του, ώστε ο πελάτης να απολαμβάνει έναν υψηλής ποιότητας καφέ με ιστορία…