Ψηστήρια Καφέ – Ό,τι πρέπει να σκεφτείς πριν αγοράσεις ένα!

sdfss

Στο παρόν άρθρο δεν θα αναλύσουμε ποιο είναι το καλύτερο ψηστήρι καφέ. Γιατί πολύ απλά η λέξη καλύτερο, πρέπει να αναλυθεί και -ίσως ακόμα- να αντικατασταθεί με τη λέξη “καταλληλότερο”. Γιατί η αγορά coffee roaster machine αφορά καθαρά τις ανάγκες του καθενός ξεχωριστά.

Πάμε να δούμε τις 5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου, πριν αποφασίσεις ποιο ψηστήρι σου ταιριάζει!

1. Πόσο καφέ σκοπεύεις να καβουρδίζεις;

Εδώ θα πρέπει να ζυγίσεις την απάντησή σου, λαμβάνοντας υπόψην το business plan της επιχείρησης. Άλλη μηχανή χρειάζεσαι για να καβουρδίζεις 1 κιλό καφέ την ημέρα, και άλλη για να καβουρδίζεις 5 κιλά την ημέρα. Άλλο πλάνο λοιπόν στήνεις στην πρώτη περίπτωση, και άλλο στη δεύτερη. Λογικό.

2. Πόσο μπάτζετ υπολογίζεις να επενδύσεις;

Επίσης μία ερώτηση που άπτεται του business plan που ακολουθείς. Αν είσαι στην αρχή και ξεκινάς σιγά – σιγά την ανάπτυξη, είναι εντελώς διαφορετικά τα κριτήρια από ένα φτασμένο μαγαζί που πλησιάζει τα όρια της δυναμικής του.

3. Ρεύμα ή Αέριο;

Και φυσικά, πολλοί ακόμα παράγοντες που αφορούν τόσο το αποτέλεσμα, όσο και την ευκολία της πραγματοποίησης της εργασίας, παίζουν το ρόλο τους. Για παράδειγμα: Πολλοί επαγγελματίες επιλέγουν μηχανές με αέριο για πιο… οικονομικούς λογαριασμούς!

4. Ταιριάζει στις εγκαταστάσεις μου;

Διάλεξες καβουρδιστήρι. Μπορεί όμως να υποστηριχθεί από τον πίνακα του κτιρίου; Το ίδιο ισχύει και για μία μεγάλη σειρά παραγόντων που αφορούν τις υποδομές του κτιρίου. Βεβαιώσου πως τίποτα δεν θα μείνει στην τύχη του! (π.χ έλεγξε τη νομοθεσία που ισχύει στην περιοχή σου για τους ατμοσφαιρικούς ρύπους)

5. Έχεις υπολογίσει τα επιπλέον κόστη που προκύπτουν αγοράζοντας ένα καβουρδιστήρι;

Ή υπολογίζεις μόνο το κόστος του; Θα πρέπει να σκεφτείς το κόστος της εγκατάστασης αλλά και αυτό της καμινάδας που απαιτεί το καβουρδιστήρι. Πού θα αποθηκεύεις τα υλικά σου; Πού θα κάνεις design; Πόσους κουβάδες αποθήκευσης θα χρειαστείς και πόσες ζυγαριές; Ποιο είναι το κόστος για τις σακούλες με βαλβίδα και τι άλλα μηχανήματα θα χρειαστείς για να κάνεις τη δουλεία σου σωστά (destoner, συγκολλητικό, καταγραφικό καβουρδίσματος, pc); Με λίγα λόγια έχεις ενημερωθεί επαρκώς ή θα πέσεις από τα σύννεφα άμα αγοράσεις ένα μηχάνημα του οποίου το κόστος είναι ένα γενναίο ποσό και μετά χρειαστείς επιπλέον budget για όλα τα υπόλοιπα;

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο: +30 210 28 18 840

KUDU NEWSLETTER

Subscribe to our mailing list. Stay tuned with special offers and exclusive news!