Οι χώρες του καφέ! 17 χώρες και οι ποικιλίες τους! (Μέρος Β’)

Kudu

Στο Μέρος Α’ του αφιερώματος μιλήσαμε για Αιθιοπία, Βραζιλία, Γουατεμάλα, Ελ Σαλβαδόρ και Ινδονησία.

Στο δεύτερο μέρος πάμε να δούμε 6 ακόμα χώρες παραγωγής του καφέ, όπου η καλλιέργεια και διανομή του, διαμορφώνει τόσο τις οικονομικές, όσο και τις κοινωνικές δομές τους.

Το μεγάλο ταξίδι στις χώρες προέλευση του καφέ, συνεχίζεται!

 

Βολιβία

kudu

Η παραγωγή καφέ στη Βολιβία ξεκίνησε πρόσφατα και αφορά κυρίως Speciality ποικιλίες μίας και η χώρα έχει όλα τα χαρακτηριστικά για εξαιρετικούς καφέδες, κυρίως το υψόμετρο.

Taste Profiles

Λεπτοί, ντελικάτοι καφέδες, αρωματικοί και γλυκοί, συνήθως με γεύση εσπεριδοειδών, είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά τους.

Η Βολιβία στην KUDU Coffee Roasters:

Organic Cascara Bolivia: Η συγκεκριμένη κασκάρα είναι το αποξηραμένο κεράσι από διαφορετικούς οργανικούς καφέδες μεγάλου υψομέτρου επεξεργασμένους στο μύλο της Buena Vista στο Caranavi, την καρδιά μιας από τις κεντρικές παραγωγούς περιοχές της Βολιβίας. Όλοι αυτοί οι καφέδες φύονται σε υψόμετρο άνω των 1500 μέτρων από μικρούς παραγωγούς της περιοχής Caranavi – μίας καταπράσινης εύφορης περιοχής απότομων πεδιάδων και βουνών που αποτελεί βιότοπο για ένα μεγάλο εύρος χλωρίδας και πανίδας. Βρες τον εδώ

 

Κολομβία

kudu

Η Κολομβία έχει μια μοναδική γεωγραφία και άριστες συνθήκες καλλιέργειας. Παράγει 12% του καφέ στον κόσμο. Το εύφορο έδαφος οφείλεται στην ηφαιστειογενή προέλευση της περιοχής. Πάνω από 500.000 φάρμες είναι διάσπαρτες σε όλη την χώρα, οι περισσότεροι τις οποίες, μικροφάρμες με έκταση από πέντε εκτάρια ή λιγότερο,.

Taste Profiles:

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του καφέ είναι η ισορροπία στις γεύσεις και την έντονη οξύτητα, με γεμάτο σώμα.

Η Κολομβία στην KUDU Coffee Roasters:

Colombia Eberto Rodriguez: Ισορροπημένο φλιτζάνι, μαλτ γεύσεις, ξεκάθαρη οξύτητα μήλου, μακρά επίγευση σοκολάτας και αρωματικές νότες βατόμουρου.

Βρες τον εδώ

Colombia Finca Tamana: Μεταξένια γλυκύτητα από καραμέλα βουτύρου και μάνγκο,. Ισορροπημένο φλιτζάνι με μια καθαρή επίγευση οξύτητας μήλου. Βαθύ άρωμα εσπεριδοειδών. Βρες τον εδώ

Colombia Supremo Bucaramanga: Καθαρό και ισορροπημένο φλιτζάνι, γεύσεις σοκολάτας και καραμέλας, με διακριτικές νότες ροδάνικου. Βρες τον εδώ

Colombia Jaime Ariza: Καθαρή και ισορροπημένη γεύση, μεταξένια αίσθηση κόκκινων φρούτων στον ουρανίσκο, με διακριτικές νότες γλυκιάς καραμέλας.

Βρες τον εδώ

 

Κένυα

kudu

Δημοφιλής τόσο στις Η.Π.Α. όσο και στην Ευρώπη, ο καφές από την Κένυα καλλιεργείται στους πρόποδες του όρους Κένυα. Η παραγωγή καφέ στην ευρύτερη περιοχή παρακολουθείται αυστηρά από τον τοπικό Σύλλογο παραγωγών και διακρίνεται για την πολύ υψηλή ποιότητά του!

Taste Profiles: Οι γεύσεις τους κυμαίνονται ανάμεσα σε τόνους φρούτων και κρασιού με κεράσι, με υψηλή οξύτητα.

Η Κένυα στην KUDU Coffee Roasters:

Kenya Thunguri: Γλυκιά και ζουμερή επίγευση κόκκινων φρούτων, κρεμώδης αίσθηση, πολύπλοκο και καλά δομημένο φλιτζάνι. Βρες τον εδώ

 

Κόστα Ρίκα

kudu

Η Κόστα Ρίκα είναι η χώρα που έχει τις καλύτερες γεωγραφικές συνθήκες για την καλλιέργεια καφέ. Από τη σοδειά που παράγεται στις φυτείες στην πρωτεύουσα Σαν Χοσέ και τη γύρω περιοχή παράγεται πλυμένος καφές είδος Arabica.

Taste Profiles: Χαρακτηρίζεται από τέλεια ισορροπία και οι γεύσεις του κόκκου ποικίλουν από γλυκές, σε φρουτώδεις, σοκολατένιες κτλ.

Η Κόστα Ρίκα στην KUDU Coffee Roasters:

Costa Rica Lomas Al Rio: Άρωμα εσπεριδοειδών, βατόμουρων, κακάο και λεβάντας. Ζωηρός συνδυασμός από αποξηραμένη παπάγια και μαύρο τσάι με επίγευση περγαμόντου. Βρες τον εδώ

 

Μπουρούντι

kudu

Το Μπουρούντι, το τρίτο φτωχότερο κράτος στον κόσμο, αντλεί το 80 % των εσόδων του από την εξαγωγή καφέ! Χαμηλή παραγωγή αλλά πολύ υψηλή ποιότητα με τις φάρμες να έχουν από 50 έως 250 δέντρα.

Taste Profiles: Έντονη γεύση εσπεριδοειδών και λουλουδιών συνήθως με γεύσεις τσαγιού και φουντουκιού.

To Μπουρουντί στην KUDU Coffee Roasters:

Burundi Kibungere: Βαθύ άρωμα σοκολάτας, επίγευση μάνγκο, κρεμώδες και πλούσιο σώμα. Βρες τον εδώ

KUDU NEWSLETTER

Subscribe to our mailing list. Stay tuned with special offers and exclusive news!