Arabica vs Robusta. Ξέρεις τις διαφορές μεταξύ των δύο ποικιλιών καφέ;

arabica

Ο καφές Arabica και ο καφές Robusta είναι οι δύο ποικιλίες του καφέ που είναι και οι πιο γνωστές από εμπορικής πλευράς αλλά και αυτές που καλλιεργούνται συστηματικά.

Η αρχική διαφορά των δύο αυτών ειδών είναι πως διαφέρουν στη γεύση του αφεψήματος που δίνουν, στην περιεκτικότητα σε καφεΐνη, στην ανθεκτικότητα τους στις ασθένειες και στις ιδανικές συνθήκες καλλιέργειας.

Ας γνωρίσουμε καλύτερα τις ποικιλίες Arabica και Robusta και ας ανακαλύψουμε μαζί τις μεταξύ τους διαφορές, για να ξέρεις τι καφέ πίνεις.

  1. Το 70% της παγκόσμιας παραγωγής σήμερα είναι του είδους Arabica vs To 30% της παγκόσμιας παραγωγής που είναι του είδους Robusta.
  2. H γεύση του είδους Robusta παραπέμπει περισσότερο σε σιτάρι vs Η γεύση του είδους Arabica που είναι περισσότερο φρουτώδης και γλυκιά.
  3. Το είδος Arabica περιέχει τη μισή ποσότητα καφεΐνης από το είδος Robusta. Για το λόγο αυτό το είδος Robusta είναι πιο πικρό.
  4. Το είδος Arabica καλλιεργείται σε ύψος 600-2000 μέτρα υψόμετρο vs Το είδος Robusta που καλλιεργείται σε ύψος 200-800 μέτρα υψόμετρο.
  5. Σε γενικές γραμμές το είδος Arabica, καλλιεργείται κυρίως στην λατινική Αμερική (Μεξικό, Γουατεμάλα, Κόστα Ρίκα, Κολομβία, Βραζιλία) και την Ανατολική Αφρική (Κένυα, Αιθιοπία) vs Στην περιοχή στην Δυτική Αφρική και Νοτιοανατολική Ασία (Ακτή Ελεφαντοστού, Ινδονησία, Ινδία, Βιετνάμ) όπου καλλιεργείται το είδος Robusta.

 

Εδώ θα βρεις καφέδες μοναδικής προέλευσης! Διάλεξε ανάλογα την οξύτητα, το σώμα, τη γεύση και το άρωμα που προτιμάς και καλή απόλαυση! 

KUDU NEWSLETTER

Subscribe to our mailing list. Stay tuned with special offers and exclusive news!