Αλήθειες και ψέματα για τον καφέ!

kudu-1

Μιας που μόλις αφήσαμε πίσω μας την πρωταπριλιά, είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκαθαρίσουμε τις αλήθειες και τα ψέματα που έχουν ειπωθεί για το αγαπημένο μας ρόφημα, τον καφέ!

«O espresso περιέχει περισσότερη ποσότητα καφεΐνης σε σχέση με τα άλλα είδη καφέ.»

Ψέματα: Αυτή είναι μια άποψη που ακούγεται όλο και περισσότερο , αν και η απόδειξη της αλήθειας είναι πολύ απλή και εύκολη. Η ποσότητα της καφεΐνης εξαρτάται τόσο από τον τρόπο εκχύλισης του καφέ όσο και από την επαφή του με το νερό. Όση περισσότερη ώρα ο καφές έρχεται σε επαφή με το νερό, τόσο περισσότερη καφεΐνη καταλήγει στο φλιτζάνι σου. Επομένως δεν παίζει ρόλο το είδος του καφέ αλλά η διάρκεια εκχύλισής του.

«Ο καφές με άδειο στομάχι σου κάνει κακό!»

Ψέματα: Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως το να καταναλώσεις καφέ με άδειο στομάχι είναι επικίνδυνο για την υγεία. Από την άλλη μεριά, υπάρχουν άλλοι τόσοι που πίνουν το πρωί τον καφέ τους, χωρίς να έχουν φάει πρωινό και δεν έχουν καμία αρνητική επίπτωση στην υγεία τους. Τον μύθο αυτό έρχεται να καταρρίψει ο Ολλανδός επιστήμονας Paul Boekema, που ασχολήθηκε με το θέμα και βρήκε την απάντηση. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνάς του, η κατανάλωση καφέ με άδειο στομάχι όχι μόνο δεν βλάπτει το στομάχι αλλά δεν συνδέεται ούτε με την εμφάνιση έλκους ούτε κάποιας άλλης ασθένειας του στομάχου.

 «Η τοποθέτηση του καφέ στο ψυγείο βοηθά στο να διατηρηθεί φρέσκος.»

Ψέματα: O καφές πρέπει να φυλάσσεται σε μέρος σκιερό και δροσερό, καθώς η υπερβολική υγρασία και οι εναλλαγές της θερμοκρασίας λειτουργούν αρνητικά. Αν ο καφές είναι εκτεθειμένος σε υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες χάνει το άρωμα και τη φρεσκάδα του. Και αυτή είναι η απάντηση σε αυτούς που πιστεύουν πως αποτελεί λύση να βάζεις τον καφέ στο ψυγείο για να τον διατηρήσεις. Η λύση είναι τα ειδικά δοχεία αποθήκευσης. Το CoffeeVac είναι η απόλυτη επιλογή στα δοχεία αποθήκευσης καφέ που θα σου εξασφαλίσει ένα ή και περισσότερα τέλεια φλιτζάνια, όλη μέρα!

«Ο καφές σε αφυδατώνει!»

Ψέματα: Ο καφές δεν σε αφυδατώνει, αρκεί να σκεφτείς πως το 98% αυτού αποτελείται από νερό. Επιπλέον, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Human Nutrition and Dietetics οι ερευνητές δεν βρήκαν κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει πως η κατανάλωση καφέ οδηγεί στην απώλεια υγρών.

«Ο καφές KUDU είναι εκλεκτής ποιότητας καφές από εξαιρετικούς κόκκους Arabica, που μεγαλώνουν αποκλειστικά σε ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες και προσφέρουν χαρακτηριστικές γεύσεις χάρη στα μοναδικά χαρακτηριστικά του εδάφους όπου καλλιεργούνται»

Αλήθεια: Δεν χωρά αμφιβολία πως εδώ θα βρεις ποικιλίες καφέ με εξαιρετικά γευστικά και αρωματικά χαρακτηριστικά που συνθέτουν το προφίλ τους. Τι θα έλεγες για έναν καφέ με βατόμουρο και αρώματα λουλουδιών, καθαρή οξύτητα κίτρου και απαλή αίσθηση;

Ή μήπως προτιμάς μια ποικιλία έντονα γλυκού καφέ με αποξηραμένο σμέουρο και σκούρα σοκολάτα με μέλι;

KUDU NEWSLETTER

Subscribe to our mailing list. Stay tuned with special offers and exclusive news!