AeroPress Μέθοδος: Ό,τι πρέπει να ξέρεις!

shutterstock_485926765

Η μέθοδος aeropress είναι πλέον από τις πιο δημοφιλείς τεχνικές παρασκευής καφέ.

Πάμε να δούμε ένα σύντομο δεκάλογο για όλα όσα πρέπει να ξέρεις:

 

1. Οι συσκευές Aeropress γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς λόγω της υψηλής ποιότητας καφέ που μπορείς να επιτύχεις σε σύγκριση με την ανταγωνιστική τιμή τους.

 

2. Η συσκευή AeroPress λειτουργεί με τη κλασική μέθοδο του εμβόλου, περίπου όπως μία σύριγγα. Δύο κύλινδροι, όπου ο ένας εισέρχεται στον άλλο, με τη βοήθεια ενός φίλτρου, «παγιδεύουν» τον ενδιάμεσο αέρα και τον χρησιμοποιούν ως ένα «αόρατο» έμβολο για τη διαδικασία της απόσταξης.

 

3. Το φίλτρο μπορεί να είναι χάρτινο μίας χρήσης ή μεταλλικό πολλαπλών χρήσεων.

 

4. Και αυτά είναι όλα τα εργαλεία που χρειάζεσαι -2 κύλινδροι και ένα φίλτρο- (!)  Δεν χρειάζεσαι extra αναλώσιμα ή εξαρτήματα!

 

5. Ο καφές τοποθετείται στο κάτω τμήμα του μεγάλου κυλίνδρου και εδράζεται πάνω σε ένα χάρτινο micro-φίλτρο. Το ζεστό νερό απλώνεται πάνω στον καφέ εμποτίζοντάς τον.

 

6. Το μείγμα αυτό ανακατεύεται για περίπου 10 δευτερόλεπτα και εν συνεχεία τοποθετείται ο άλλος κύλινδρος μέσα στον μεγαλύτερο και ασκείται πίεση στον «ενδιάμεσο» αέρα, υποχρεώνοντάς τον να «σπρώξει» το νερό ώστε να διηθεί μέσω του καφέ, καταλήγοντας στο φλιτζάνι.

 

7. Αλλάζοντας το κόψιμο του καφέ, τη θερμοκρασία, την πίεση του εμβόλου και την αναλογία καφέ / νερού μπορεί να δώσει από καφέ φίλτρου μπορείς να διαμορφώσεις την τελική ένταση που θες να έχει το τελικό αποτέλεσμα.

 

8. Το 2008, στο Όσλο της Νορβηγίας, έγινε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα AeroPress. Τον Ιανουάριο του 2016 έγινε το πρώτο Ελληνικό!

 

9. Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των Aeropress συσκευών είναι πως θεωρούνται ιδιαίτερα ανθεκτικές.

 

10. Τέλος, με μόλις 3 μέλη (2 κυλίνδρους και ένα φίλτρο), η διαδικασία του καθαρισμού είναι ιδιαίτερα εύκολη και γρήγορη!

 

 

KUDU NEWSLETTER

Subscribe to our mailing list. Stay tuned with special offers and exclusive news!