Κόστα Ρίκα: Η χώρα με τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους στον κόσμο!

shutterstock_267050630

Κόστα Ρίκα: Η χώρα με τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους στον κόσμο!

Κόστα Ρίκα στα ισπανικά σημαίνει “Πλούσια Ακτή”, όνομα που μάλλον της έδωσε ο Χριστόφορος Κολόμβος και σίγουρα δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Έχει κάτι λιγότερο από 5 εκατομμύρια κατοίκους αλλά σύμφωνα με έρευνα είναι οι πιο ευτυχισμένοι στον κόσμο! Η χώρα μάλιστα δεν έχει χάσει την πρωτιά στη σχετική λίστα εδώ και 15 χρόνια. Τι μπορεί όμως να κάνει τους κατοίκους της τόσο ευτυχισμένους;

Αρχικά δεν υπάρχει στρατός εφόσον καταργήθηκε επίσημα από το 1949. Τα χρήματα αποφασίστηκε να επενδυθούν στην Παιδεία και τον Πολιτισμό. Πείραμα που αποδείχθηκε επιτυχές αφού μόλις το 4% του πληθυσμού της είναι αναλφάβητοι. Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι σε περιοχές που δεν υπάρχει πρόσβαση σε σχολείο τα μαθήματα γίνονται μέσω κρατικού ραδιοφώνου!

Επιπλέον, η Κόστα Ρίκα είναι μια από τις πρώτες χώρες που έδωσε δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες. Σήμερα η πρωτοπορία της χώρας συνεχίζεται αφού οι γυναίκες απολαμβάνουν έμπρακτα ίσα δικαιώματα με τους άντρες σε όλους τους τομείς τη καθημερινής ζωής.

Η φύση έχει μεγάλη σημασία για τους ντόπιους αφού καλύπτει το μισό της έκτασης της και γι’ αυτό προσπαθούν να την προστατέψουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έτσι είναι μια από τις πιο “πράσινες” χώρες στον κόσμο, αφού χρησιμοποιεί κυρίως εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Παράλληλα η πλειοψηφία των κατοίκων κινείται με λεωφορεία τα οποία έχουν μέχρι και τουαλέτα!

Ο καφές κατέχει μια ξεχωριστή θέση στη μοναδική κουλτούρα της Κόστα Ρίκα και είναι μια από τις πιο σημαντικές εξαγωγές της. Ο καφές της είναι γνωστός για την έντονη και πλούσια γεύση του και θεωρείται ένας από τους καλύτερους του κόσμου. Είναι τόσο αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας και της καθημερινότητας των κατοίκων που δίνουν μέχρι και σε μωρά να πιουν από το μπιμπερό τους!

Σίγουρα δεν περίμενες η Κόστα Ρίκα να σε εκπλήξει σε τέτοιο βαθμό αλλά μάλλον τώρα καταλαβαίνεις καλύτερα γιατί είναι μία από τις χώρες με τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους στον κόσμο!

Για σήμερα προτείνουμε τον απόλυτο καφέ COSTA RICA LOMAS AL RIO (250GR)

που μπορείτε να το προμηθευτείτε εδώ!

Κάθε βδομάδα μοιραζόμαστε μαζί σας μία ιστορία από το μαγικό κόσμο του καφέ! #coffeetales

KUDU NEWSLETTER

Subscribe to our mailing list. Stay tuned with special offers and exclusive news!